Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 10.30 uur

Utrecht, 30-06-2009

Diefstal zadels opgelost

LAGE VUURSCHE De politie heeft met de aanhouding van een 32-jarige Soester de diefstal van twee zadels uit een stal bij een woning op de Kloosterlaan in Lage Vuursche opgelost.

Op 19 maart ontving de politie een aangifte van diefstal van twee zadels uit een stal bij de woning. Een vreemde omstandigheid deed zich voor toen daags daarna, op 22 maart, de zadels bleken te zijn teruggebracht naar de stal bij de woning. Door de aanwezigheid van beveiligingscameras bij de stal beschikte de politie over beeldmateriaal waarop de vermoedelijke verdachte zichtbaar was. Dit beeldmateriaal werd in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht getoond op woensdag 8 april.

Het onderzoek leidde naar het bekend worden van de identiteit van de verdachte die op vrijdag 12 juni werd aangehouden. Hij bekende de zadels te hebben weggenomen uit de stal maar dat dit een uit de hand gelopen studentengrap betrof. Of de rechter dit geloofd zal later blijken want de man kreeg een boete van 200 euro voor zijn "grap".

Mogelijke overvallers aangehouden

SOEST- Op maandagochtend werden twee mannen aangehouden die mogelijk een overval wilden plegen. Omstreeks 10.30 uur kreeg de politie een melding van een burger dat twee personen zich verdacht ophielden tussen autos aan het Nassauplantsoen. Zij waren gekomen met een bromfiets zonder kentekenplaat. De agenten gingen direct op de melding af en troffen de mannen niet meer aan, maar wel de scooter. In de buddyseat lag een vuurwapen en bivakmuts. In de omgeving werd verder uitgekeken naar de twee verdachte mannen en zij werden in de omgeving aangehouden. Het duo van 19 en 20 jaar oud uit Hilversum en Almere werd ingesloten voor verhoor. De mogelijkheid bestaat dat de twee een overval wilden graag plegen, maar dit gelukkig niet kon plaatsvinden door een oplettende getuige die de politie belde.

Kind overleden na omgevallen muur (vervolg persbericht 18.06.2009)

SOEST- Op woensdagmiddag 17 juni raakte een kind zwaar gewond nadat een muur op haar was gevallen. Op maandag 29 juni overleed zij aan haar verwondingen.

Omstreeks 15.50 uur was een 10-jarig meisje uit Baarn aan het spelen met een vriendin aan de Lange Brinksweg. Zij liepen hier door een brandgang. Door onbekende oorzaak kwam een muur op haar terecht ter hoogte van haar keel. Buurtbewoners boden direct hulp en met man en macht werd gewerkt om het meisje onder stenen vandaan te krijgen. Een traumahelicopter werd opgeroepen gezien de ernst van letsel. Het meisje werd buiten bewustzijn vervoerd naar het ziekenhuis. Hier overleed zij op maandag 29 juni.

De politie heeft de zaak in onderzoek.