Gemeente Den Haag

Dag van de Architectuur 27 juni Tijdens de Dag van de Architectuur op zaterdag 27 juni, krijgt iedereen dé kans om gebouwen te bezoeken die normaal niet voor het publiek toegankelijk zijn. Dit jaar staat de Dag van de Architectuur in het teken van mobiliteit.

In Den Haag kunt u gebouwen bezoeken die te maken hebben met dit thema, zoals het ANWB-kantoor, de ministeries
van Financiën en VWS, de HTM Tramremise en Den Haag Nieuw Centraal. Ook is er speciale aandacht voor de Binckhorst en Laak met gebouwen als the Globe, het Strijkijzer, ROC Mondriaan, RAC hallen, Bink 36 en de Fokker Terminal.
Alle gebouwen zijn geopend tussen 10.00 en 16.00 uur.

Dwars door de stad
Als het aan kunst- en architectuurcentrum Stroom Den Haag ligt, bewegen bezoekers zich op 27 juni op een nieuwe manier door de stad, namelijk dwars.
Op die manier zien ze het meeste en ervaren ze aan de lijve wat de stad betekent voor mobiliteit. Bezoekers kunnen meedoen aan een Dwars door de stad alley cat ride (fietskoerierwedstrijd). Hierbij moet niet de snelste, maar de kortste route gefietst worden tussen demos van skating, buildering, le parkour, urban exploring en racing. Deze vinden plaats op en rond bijzondere locaties in de stad. Bij elk van deze checkpoints is bovendien meer informatie te vinden over onzichtbare, onherkenbare, historische, interessante of mooie plekken die een relatie hebben met mobiliteit.
En er zijn prijzen te winnen: van een fiets tot messengerbags.

Dwars over de stad
Voel u VIP en maak een adembenemende rondvlucht boven uw stad. Tijdens de Dag van de Architectuur vinden vanaf 11.00 uur helikoptervluchten plaats. De vluchten vertrekken vanaf Landgoed Vroondaal.
Reserveren is niet nodig. De prijs bedraagt 38,50 per persoon. Per vlucht kunnen er maximaal vier
personen mee. Op de locatie is een mogelijkheid tot pinnen.

Meer informatie over de deelnemende locaties en rondleidingen kunt u vinden op www.dvda- denhaag.nl
Tijdens de Dag van de Architectuur kunt u terecht in het Informatiecentrum Den Haag Nieuw Centraal in de Rijnstraat (bij de taxistandplaats voor het Centaal Station). Het informatiepunt is geopend van 10.00 tot 16.00 uur.