Gemeente Beverwijk


Zonnepanelen en regentonnen tijdens Milieumarkt

Op zaterdag 27 juni organiseert gemeente Beverwijk samen met Milieudienst IJmond een Milieumarkt. Met een aantal aanbiedingen willen beide partijen duurzaamheid in de eigen woning en tuin onder de aandacht brengen. Daarom kunnen inwoners van Beverwijk tijdens de markt met subsidie een set van drie zonnepanelen en een regenton aanschaffen. De markt duurt van 12.00 tot 16.00 uur en vindt plaats bij de Milieudienst IJmond, Wijckermolen 2 te Beverwijk. Om 12.00 uur wordt de markt officieel geopend door milieuwethouder Frank Frowijn.

Succesvol
In 2006 en 2007 werden al succesvolle milieumarkten georganiseerd voor de IJmond. Eerder dit jaar bood de gemeente Heemskerk haar inwoners de kans zonnepanelen met subsidie aan te schaffen. Deze maand biedt de gemeente Beverwijk deze mogelijkheid aan haar inwoners. Maar net als voorgaande edities geldt dat het aantal beschikbare panelen beperkt is, dus kom op tijd!

Design
Veel regenwater verdwijnt als afvalwater in het riool. Dat is jammer, want regenwater kan prima gebruikt worden voor allerlei huishoudelijke klusjes door het op te vangen in een regenton. Dit bespaart tegelijkertijd een flinke hoeveelheid drinkwater. Op de Milieumarkt wordt naast een gebruikelijke, bekende regenton ook de moderne design regenzuil te koop aangeboden. De gebruikelijke regenton is vooral functioneel. De design regenzuil is ook voor het oog mooi. Hij is wel duurder, maar het is een prachtige manier om regenwater op te slaan en te benutten in de tuin.

Een bon voor een regenton
Tijdens de milieumarkt kunt u de regentonnen komen bekijken en een kortingsbon ophalen. Met de kortingsbon kunt u bij de Praxis voor ¤ 35,- een regenton aanschaffen. De actie loopt tot uiterlijk 30 september 2009 en ook hier geldt: op is op!