PvdA Rotterdam


Motta blijft

Do 25 Jun 2009 - Redactie

PvdA-ers Peter van Heemst en Ronald Motta zien basis voor vertrouwen om in het belang van alle Rotterdammers, samen deze raadsperiode af te maken.
Zij zijn zich zeer bewust van de steun van de kiezers die hen op deze plek gekozen hebben.
Anderhalve week geleden kwamen Ronald Motta en fractievoorzitter Van Heemst met elkaar in botsing. Ronald Motta heeft zich toen beraden op zijn positie. Vanochtend hebben fractievoorzitter Peter van Heemst en Ronald Motta met elkaar gesproken en in dat gesprek het vertrouwen in elkaar uitgesproken. "Ons gesprek hedenmorgen biedt voor ons voldoende basis om met wederzijds vertrouwen de ontstane situatie het hoofd te kunnen bieden. Wij realiseren ons dat hiervoor de komende weken nog veel werk zal moeten worden verzet om de puntjes op de i te kunnen zetten."
Daarna is een gezamenlijke verklaring uitgebracht.

Hieronder de gezamenlijke verklaring:

De afgelopen anderhalve week heb ik mij beraden op mijn positie als lid van de PvdA gemeenteraadsfractie. Ik heb de mogelijkheid open gehouden dat ik uit de fractie zou stappen en al dan niet als eenmans- fractie mijn werk in de gemeenteraad zou voortzetten. Vanochtend heb ik met de fractievoorzitter gesproken over de mogelijkheid om een laatste poging te doen om gezamenlijk deze raadsperiode in PvdA verband te volbrengen. De afweging hiervoor is om de belangen van de Pvda en haar sociaal democratie en de kiezers die in maart 2006 haar stem hierop hebben uitgebracht zo goed mogelijk te kunnen dienen. Ons gesprek hedenmorgen biedt voor ons voldoende basis om met wederzijds vertrouwen de ontstane situatie het hoofd te kunnen bieden. Wij realiseren ons dat hiervoor de komende weken nog veel werk zal moeten worden verzet om de puntjes op de i te kunnen zetten. De basis voor deze gesprekken zal zijn het duidelijk afbakenen van de verantwoordelijkheid die de woordvoerder van de fractie op zijn terrein heeft ten opzichte van de verantwoordelijkheid die de fractievoorzitter heeft voor de algemeen politieke koers van de fractie.

De woordvoerders is - zoals het woord al aangeeft - diegene die namens de fractie de aan hem of haar toevertrouwde onderwerpen behartigt en daarover standpunten voorbereid en uitdraagt, tenzij er dringende omstandigheden zijn die rechtvaardigen dat de fractievoorzitter over deze onderwerpen een standpunt naar buiten brengt. Overleg en zorgvuldigheid zullen afhankelijk van de dynamiek hierin uiteraard worden meegenomen en hiervoor zullen zowel fractievoorzitter als woordvoerder gehouden zijn om aan de fractie verantwoording af te leggen.

Dit gezegd hebbend heb ik het vertrouwen dat wij er gezamenlijk uit gaan komen en hiermee de belangen van de sociaal-democratie en in het belang van alle Rotterdammers het best gediend is.

Peter van Heemst en Ronald Motta