Politie Rotterdam Rijnmond

Donderdag 25 juni 2009

* POLITIE ONTMANTELT HENNEPKWEKERIJ
ROTTERDAM-OOST - De politie ontmantelde woensdagochtend een hennepkwekerij. Op basis van binnengekomen informatie werd rond negen uur een onderzoek ingesteld bij een woning aan de Clazina Kouwenbergzoom. Op de zolder van de woning werd een kleine kwekerij met ongeveer 50 planten aangetroffen. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Hetzelfde geldt voor de aanwezige materialen om de hennep te vervaardigen.
De 50-jarige bewoner is aangehouden voor verhoor.


* ONDERZOEK NAAR VERNIELINGEN BIJ POLITIEBUREAU

SOMMELSDIJK - De politie stelt een onderzoek in naar vernielingen die zijn aangebracht op de binnenplaats van het politiebureau aan de Olympiaweg.
Van vrijdag 19 juni op zaterdag 20 juni werd een dienstauto vernield. Ook een fiets die op het terrein stond moest het ontgelden.
De politie zoekt naar mensen die iets verdachts gezien hebben van vrijdag op zaterdagnacht. Heeft u relevante informatie? Bel de politie via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via M. 0800-7000.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE NA BEROVING

ROTTERDAM - Politiemensen hebben een 26-jarige gearresteerd kort na een beroving op de Leuvehaven. De verdachte was in het bezit van een luchtdrukpistool. Woensdag kort voor middernacht kreeg de politie informatie dat op de Willemsbrug een man was beroofd van zijn agenda. Een 75-jarige man uit Wassenaar was tijdens de beroving bedreigd met een vuurwapen, waarna de dader er op een scooter vandoor ging.
Op de Coolsingel zag de politie de 26-jarige man rijden. Na een korte achtervolging werd hij op het Hofplein aangehouden. Hij reageerde niet op de aanwijzingen van het politiepersoneel en nam een dreigende houding aan, waarop een politieman een waarschuwingsschot loste. Tijdens de arrestatie bleek de verdachte in het bezit te zijn van een luchtdrukpistool. Het wapen is in beslag genomen, de scooter was gestolen.
De 26-jarige man zonder vaste woonplaats is overgebracht naar een politiebureau en zit vast. De recherche onderzoekt of de verdachte mogelijk nog meer berovingen heeft gepleegd.


* MAN AANGEHOUDEN NA ZWARE MISHANDELING
SCHIEDAM - Na een half uur durende achtervolging en waarschuwingsschoten, heeft de politie een 39-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt verdacht van zware mishandeling van een taxichauffeur. In de nacht van woensdag op donderdag stapte de verdachte in een taxi aan de 's-Gravelandseweg. In de taxi sloeg hij de 55-jarige chauffeur en werkte hem uit de auto. De man ging er met de taxi vandoor. Tijdens zijn vlucht reed hij de taxichauffeur aan. Deze raakte daarbij ernstig gewond, maar zag toch kans de politie telefonisch te waarschuwen. Alle politievoertuigen werden opgeroepen om naar de taxi uit te kijken. Op de A16 bij de Van Brienenoordbrug zag een agent rond drie uur het gestolen voertuig rijden. Een achtervolging werd ingezet. Deze eindigde toen agenten de auto bij een benzinestation op de A16 ter hoogte van Moerdijk zagen staan. De verdachte stapte net weer in de wagen en ging er opnieuw vandoor. Hierop loste agenten schoten op de banden van het voertuig. Twee banden werden lekgeschoten, waarna de 39-jarige Tilburger zijn vlucht moest staken op de snelweg. Hij is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Hij zit vast in afwachting van het onderzoek.
De gewonde chauffeur is opgenomen in het Vlietlandziekenhuis.


* VROUW LICHT GEWOND BIJ AANRIJDING
ROTTERDAM - Rond acht uur fietste een veertigjarige vrouw uit Rotterdam op het Kruisplein, toen zij in aanrijding kwam met een tram. De tram werd bestuurd door een 54-jarige man. De vrouw liep hoofdletsel op en is voor behandeling overgebracht naar het Erasmus MC.
De politie stelt een onderzoek in naar de exacte toedracht.


* MAN HOUDT EX-VRIENDIN VAST
HOEK VAN HOLLAND - De politie heeft een 32-jarige man uit Hoek van Holland aangehouden, die zijn ex-vriendin enige tijd tegen haar wil heeft vastgehouden. De man heeft zichzelf gedurende deze tijd verwond.
Dit gebeurde in de caravan van de 38-jarige vrouw uit Hoek van Holland op een camping aan de Wierstraat. Het slachtoffer bleef ongedeerd en kon in de nacht van woensdag op donderdag zelf uit de caravan ontsnappen waarna de politie werd gealarmeerd. De verwarde man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.


* GROOTSCHALIGE VERKEERSCONTROLE GEHOUDEN

ROTTERDAM-ZUID - Politieagenten hielden in samenwerking met de Douane, de RDW, de rijksbelasting en de CJIB een grootschalige verkeerscontrole. De kentekens van passerende voertuigen werden tussen half drie en negen uur gescand op de Doklaan. In totaal inde de rijksbelasting 18.975 euro. Ook namen zij 29 motorvoertuigen in beslag.
De politie schreef 63 bekeuringen uit. Onder andere voor het rijden met gladde banden en het niet volgen van een verplichte rijrichting.
Ook de chauffeer van een te hoge vrachtwagen kreeg een bekeuring. Er werd nog 3114,04 aan openstaande boetes geïnd.


* JONGEN GEARRESTEERD NA MISHANDELING
BARENDRECHT - De politie heeft 17-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van mishandeling op de Achterzeedijk. De verdachte kreeg woensdag rond vijf uur ruzie met een 16-jarige Rotterdammer waarna een handgemeen ontstond. Het slachtoffer liep licht letsel op.
De politie heeft de verdachte gearresteerd en onderzoekt of nog meer mensen betrokken waren bij de mishandeling

*