Gemeente Haren

Wijziging parkeerduur Kroonkampweg

Maximale parkeertijd 1 uur

25/06/2009

Parkeren Binnenkort opent de nieuwe supermarkt aan de Kroonkampweg. Naar verwachting gaat deze supermarkt veel bezoekers trekken. De meeste bezoekers gebruiken voor het doen van boodschappen hun auto. Zij hebben er uiteraard belang bij om zo dicht mogelijk bij de supermarkt te kunnen parkeren. Dit geldt uiteraard ook voor veel andere bedrijven en winkels in de onmiddellijke omgeving. Om te voorkomen dat de parkeerplaatsen aan de Kroonkampweg door langparkeerders worden bezet, is besloten om de parkeerduur aan de Kroonkampweg te beperken tot maximaal 1 uur.

Burgemeester en wethouders verwachten daarmee aan zowel de wensen van een aantal ondernemers, als die van het winkelend publiek tegemoet te komen. De maximale parkeerduur van 1 uur geldt voor de hele Kroonkampweg, dus ook voor de parkeerplaatsen bij Super de Boer en de strook tussen beide supermarkten. De parkeerplaatsen aan de `kop' van de Torenlaan zijn in beginsel bestemd voor abonnementhouders.

Keuzemogelijkheden publiek

Met het beperken van de maximale parkeerduur, gaat de gemeente ervan uit, dat het winkelende publiek qua parkeren optimaal wordt bediend. Aan de westkant van de Rijksstraatweg (Kroonkampweg e.o.) kan men terecht voor de gerichte boodschappen. De verkorte parkeerduur zorgt voor een vlotte doorstroming van geparkeerde auto's. Wil men echter lekker winkelen of van een terras genieten, dan kan men daarvoor aan de oostzijde van de Rijksstraatweg terecht; daar blijft de maximale parkeertijd van 2 ½ uur gehandhaafd. En de winkelaar die een dagje Haren wil doen, kan zonder tijdsbeperking de auto in de parkeergarage parkeren.