Ten Cate NV


TenCate krijgt opdracht Nederlands leger voor composiet armourpanelen voor Patria-voertuigen in Afghanistan
24 juni 2009

TenCate Advanced Armour heeft een contract gekregen door het Nederlands Ministerie van Defensie voor de levering van TenCate Ceratego(TM) composiet armourpanelen voor de Nederlandse Patria XA-188 voertuigen die momenteel in Afghanistan worden ingezet. TenCate Ceratego(TM) is een lichtgewicht composiet voertuigarmour, dat het aan het voertuig toegevoegde gewicht minimaliseert.

Dutch Patria XA-188 vehicle Tijdens de DVD 2009 Expositie in Millbrook, Bedford (Groot-Brittannië) zal TenCate Advanced Armour de nieuwe TenCate Ceratego(TM)-oplossing presenteren die is gekozen voor de extra bescherming van de Patria XA-188 voertuigen, welke door het Nederlandse leger worden gebruikt in Afghanistan. De levering is inmiddels begonnen en zal in oktober 2009 volledig worden afgerond. Het armourmateriaal van TenCate maakt gebruik van nieuwe technologie die zeer geschikt is als voering achter de impactzijde van de armourpanelen.

Maximale veiligheid
TenCate Advanced Armour richt zich op een systeembenadering door samen te werken met voertuigfabrikanten en hun klanten om zodoende de optimale configuratie voor voertuigbescherming te kunnen realiseren. Het evenwicht tussen bescherming en mobiliteit vormt een belangrijke factor in het ontwerp van gepantserde voertuigen. Het gewicht van de gepantserde bescherming dient om deze reden zo laag mogelijk te zijn, terwijl het hoogste niveau van bescherming wordt geboden.

De TenCate Ceratego(TM)-oplossing van TenCate Advanced Armour is ontworpen om KE-projectielen te kunnen weerstaan tot een geclassificeerd niveau volgens NAVO STANAG 4569 en AEP-55. Søren G. Larsen, general marketing manager of TenCate Advanced Armour: "Het is een betaalbare en zeer lichtgewicht oplossing, die uitstekende bescherming biedt aan de mannen en vrouwen aan boord van het voertuig en het toegevoegde gewicht minimaliseert. TenCate Ceratego(TM) heeft aangetoond een kostenefficiënte oplossing te vormen voor de extra bescherming van de Nederlandse legervoertuigen".

TenCate Advanced Armour EMEA
Almelo, woensdag 24 juni 2009