KNHS


Concours Hippique Hoofddorp viert feest
23 juni 2009
springen

HOOFDDORP - Concours Hippique Hoofddorp is één van de oudste concoursen van Nederland. Vereeniging Vooruit, de oorspronkelijke organisatie achter het concours, bestaat namelijk 100 jaar. De vereniging werd opgericht op 26 maart 1909, met als belangrijkste doelstelling de bevordering van de Paardenfokkerij in Haarlemmermeer. Het 100 jarig bestaan wordt gevierd met tien dagen paardensport, waaronder een Europees Kampioenschap springen voor Junioren en Young Riders. Tevens is er een speciale tentoonstelling in het Historisch Museum Haarlemmermeer.

De gemeente heeft behoorlijk geïnvesteerd in het concours en de paardensport in het algemeen door het aan laten leggen van een speciale topsportbodem. De bodem voldoet aan alle internationale kwaliteitseisen en blijft onder alle weersomstandigheden goed om op te rijden.

Tien dagen paardensport betekent van donderdag 25 juni tot en met zaterdag 27 juni diverse dressuur- en (internationale) springwedstrijden. Deelnemers uit ondermeer Australië en Amerika staan op de startlijst.
Zondag 28 juni staat in het teken van de dressuur met onder meer een Kür op Muziek. Maar ook de finale van het eerste Hollandse Next Top Horse 2009, de verkiezing van het mooiste paard van Nederland.

Het Europees Kampioenschap Springen voor Junioren en Young Riders is van 1 t/m 5 juli. Op zaterdagavond 4 juli staat een spectaculaire showavond op het programma. Tijdens het EK wordt ook een speciale Arab Team Challenge verreden; jeugdige deelnemers ut het Midden-Oosten rijden op Nederlandse paarden.