24/06/2009 18:45

Veilig Verkeer Nederland

Rotterdam, 24 juni 2009

Nieuwe ambassadeurs veilig verkeer nederland

Noraly Beyer, Cilly Dartell, André van der Toorn, Jasmine Sendar

Vandaag presenteerde Veilig Verkeer Nederland tijdens het World PRI Congres haar nieuwe ambassadeurs. Cilly Dartell, André van der Toorn en Jasmine Sendar vertelden wat zij met veilig verkeer hebben.

'Omdat ik moeder ben geworden, vind ik het belangrijk dat mijn kind veilig over straat kan', aldus Jasmine, bekend van o.a. Onderweg naar Morgen en Goudkust.

Voor Cilly Dartell (Shownieuws en Hart van Nederland) is met name de veiligheid voor kinderen een belangrijke reden om ambassadeur te worden. "We hebben ze altijd leren omgaan met de gevaren die er zouden kunnen zijn. Je beschermt je kinderen niet door ze niet aan het verkeer te laten deelnemen". André van der Toorn, presentator van Wegmisbruikers, heeft ook een bijzondere band met het verkeer: "Toen ik op de middelbare school zat werd een meisje uit de brugklas doodgereden. Dat maakte een enorme indruk op me".

De nieuwe ambassadeurs zijn vandaag voor het eerst gepresenteerd aan het Nederlandse publiek. Directeur externe betrekkingen Joop Goos van Veilig Verkeer Nederland is ontzettend trots dat hij met deze bijzondere mensen mag gaan werken. De ambassadeurs gaven met de persconferentie de aftrap voor het grote wereldcongres over verkeersveiligheid dat de komende dagen in Rotterdam wordt georganiseerd.

De komende maanden zullen we de ambassadeurs terugzien tijdens diverse acties van Veilig Verkeer Nederland. Bijvoorbeeld 'De Scholen zijn weer Begonnen' (half augustus) en 'Op voeten en fietsen naar school' (september). Zij zullen de duizenden vrijwilligers gaan ondersteunen in hun werk om de vele banieren op de straathoeken op te hangen. 'Ook zullen de ambassadeurs moeten geloven aan de oranje hesjes om kinderen veilig te laten oversteken bij zebrapaden bij scholen', zegt Joop Goos grappend.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.veiligverkeernederland.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie,