PvdA Rotterdam


Zaak Nora Storm geseponeerd

Wo 24 Jun 2009 - Richard Moti
Zaak Nora Storm geseponeerd

De PvdA is blij dat vandaag duidelijk is geworden dat de zaak tegen Nora Storm geseponeerd wordt. Nora Storm heeft altijd geprobeerd Rotterdammers die het moeilijk hebben te helpen en dat heeft ze met enorm veel inzet gedaan. Met haar werk heeft ze heel veel betekend voor de stad.

Twee jaar geleden begon het Openbaar Ministerie een onderzoek tegen Storm wegens vermeende valsheid in geschrifte. Nu blijkt dat er wel fouten zijn gemaakt in de financiële administratie, maar dat er geen aanleiding is Nora Storm te vervolgen. Daarmee wordt een hele zware periode voor haar eindelijk afgesloten.

De PvdA heeft eerder deze week het signaal gekregen dat de zaak geseponeerd zou zijn en heeft daarop een bloemetje gestuurd. Daarmee hebben we voor onze beurt gehandeld en ten onrechte de suggestie gewekt dat de zaak afgehandeld zou zijn. Dat is verkeerd geweest en voor Nora Storm heel vervelend.

Het signaal dat de zaak geseponeerd zou zijn, hebben we gekregen van een betrouwbare bron buiten het stadhuis. In de beeldvorming is vervolgens de suggestie gewekt dat de bron dan uit het Openbaar Ministerie moest komen. Die suggestie is onjuist en we vinden het vervelend dat dat beeld is neergezet.

Ondanks alle commotie zijn we verheugd dat Nora Storm de zaak nu achter zich kan laten.

Richard Moti

Dossier


* Richard Moti

Foto album


* Zomeractie: taart voor vrijwilligers RoMeO