NMBS

Brussel-Zuid viert de 50ste verjaardag van Bollie en Billie

17/06/2009

Er valt altijd wel wat te beleven in onze stations beklemtoont Vincent Bourlard, directeur-generaal van de stations bij NMBS-Holding. waaronder ook culturele evenementen. Nu het jaar van het stripverhaal volop aan de gang is, gaat in het station Brussel-Zuid een zeer interessante tentoonstelling van start : Bollie en Billie vieren er hun 50ste verjaardag, in hartje Brussel. De tentoonstelling loopt van 17 juni tot 15 juli en Bollie en Billy zullen er pendelaars, toeristen en liefhebbers van het stripverhaal ontmoeten. In het kloppend hart van het station dat leeft!

De sfeer in de centrale middengang van het station Brussel-Zuid zit helemaal goed tijdens de komende maand. 36 themapanelen laten nog tot 15 juli Bollie en Billie weer leven ter gelegenheid van hun 50^ste verjaardag. Deze Brusselse stripserie, bedacht door Jean Roba en later verdergezet door Laurent Verron, geniet een grote populariteit tot ver buiten onze grenzen.
De tentoonstelling, die exclusief voor België in Brussel-Zuid te zien is, is een productie van het Internationale Festival van het Stripverhaal in Angoulème (januari 2009) en gaat na Brussel op tournee door Frankrijk.

De keuze van het station Brussel-Zuid als expositieruimte bewijst dat stations belangrijke aantrekkingspolen zijn in het hart van de stad. We hebben de voorbije jaren fors geïnvesteerd in onze stations zegt Vincent Bourlard, directeur-generaal van NMBS-Holding, omdat onze stations meer zijn dan de plaats waar je komt om de trein te nemen. Stations zijn meer dan ooit levendige ontmoetingsplaatsen, waar je tijd kan winnen, even shoppen, ontspannen, .
Ontspanning dankzij de vele Horecazaken, die het altijd wat aangenamer maken, en ook dankzij een cultureel aanbod zoals deze tentoonstelling Bollie en Billie. Met een knipoog naar Kuifje, die op de muurtekening aan de hoofdingang Hortaplein bewijst dat Strips en NMBS-Holding al langer goede maatjes zijn. En daar houdt het voor NMBS-Holding zeker niet op.