Provincie Utrecht

Nieuw fietspad over Utrechtse Heuvelrug bij Rhenen

24-6-2009 -

De provincie Utrecht wil een nieuw gedeelte van het Let de Stigterpad openstellen bij Rhenen. Dankzij de medewerking van de familie van Asch van Wijck is voor de aanleg van dit fietspad over de Utrechtse Heuvelrug het benodigde subsidiegeld uit Brussel verzekerd.

De medewerking van de familie van Asch van Wijck betekent voor de provincie Utrecht dat zij in 2009 de aanleg heeft kunnen realiseren van dit fietspad door landgoed Prattenburg.

De provincie Utrecht is gestart met het verplaatsen van de parkeerplaats bij de huidige Groene Entree Prattenburg. De reden is dat de huidige Groene Entree in een kwetsbaar natuurgebied ligt; deze parkeervoorziening wordt naar een nieuwe locatie bij de Cuneraweg verplaatst. De provincie volgt daarmee het beheers- en inrichtingsplan van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug uit 2003.

Verplaatsing parkeerplaats
De huidige parkeerplaats bevindt zich op het grondgebied van Staatsbosbeheer en wordt verplaatst naar de Cuneraweg langs de rondweg in Rhenen. Met deze verplaatsing is Staatsbosbeheer akkoord gegaan. Het verplaatsen van deze parkeerplaats kan ook rekenen op instemming van het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. In overleg met de grondeigenaren is bovendien besloten om de Cuneraweg autoluw te maken. Dit is bedoeld om de veiligheid van de recreanten te waarborgen als gevolg van het toenemend verkeer in dit gebied. Bovendien wordt de oversteek tegenover de Defensieweg veilig gemaakt. Onderdeel van de afspraak tenslotte is dat het fietspad wordt opengesteld, nadat de nieuwe Groene Entree Prattenburg is gerealiseerd en de Cuneraweg autoluw is gemaakt.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 3196