FloraHolland


Initiatief orchideeënkwekers wordt gedeeld

FLORAHOLLAND (24 juni 2009) - Eerder deze maand organiseerde een aantal orchideeënkwekers, in samenwerking met FloraHolland en Florpartners, een informatiebijeenkomst over de toekomst van de orchidee. Het actieplan rust op vier pijlers, te weten: kwaliteit, promotie, marktinformatie en aanbodsinformatie. Kwekers kregen tot vorige week de tijd om zich uit te spreken over de plannen en zich aan te sluiten bij dit initiatief.

Ondanks dat nog niet alle reacties binnen zijn, zegt een meerderheid `ja' tegen de gezamenlijke plannen om de markt een extra impuls te geven. Andere kwekers stelden nog wat vragen richting de initiatiefgroep. De komende weken werkt de initiatiefgroep de plannen verder uit en wordt een stuurgroep geformeerd. De Kring Nederlandse Orchideeën Producten (KNOP) is inmiddels aangesloten bij dit initiatief.

Heeft u vragen? Namens de initiatiefgroep staat Ron Fransen van Levoplant (ronfransen@levoplant.nl) u graag te woord. Of u kunt contact opnemen met Anne-Jan Steenbeek van FloraHolland (annejansteenbeek@floraholland.nl).