Politie Groningen

Woensdag 24 juni 2009

Provincie Groningen, 24-06-2009

Groningen: jongens aangehouden voor vernieling autos

Een 15-jarige jongen uit Groningen is dinsdagnacht samen met een 16-jarige kompaan uit Aduard, een 16-jarige jongen uit Groningen en een 17-jarige vriend uit Groningen door de politie aangehouden voor openlijke geweldpleging. Een getuige zag hoe de jongens op het Boterdiep over geparkeerde autos liepen. Toegesnelde agenten wisten de vier vandalen in de boeien te slaan. De politie stelt een onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Groningen: winkeldievegges aangehouden

Een 18-jarige vrouw uit Bedum is samen met een 14-jarige vriendin uit Groningen dinsdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. De dievegges hadden bij een supermarkt aan het Akerkhof meerdere boodschappen, waaronder chips, in hun tas gestopt. Medewerkers van de winkel spraken de twee aan toen ze de winkel zonder te betalen wilden verlaten. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: aangehouden dief slaat drie keer toe

Een 34-jarige man uit het Duitse Dörpenis dinsdagmiddag aangehouden voor winkeldiefstal. De man had bij winkels aan de Westerhaven en het Sontplein in Groningen drie keer toegeslagen. Zo had hij drie keer een portable spelcomputer gestolen. Ook had hij een navigatieapparaat ontvreemd. De politie beschikt over camerabeelden van de dief. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: onwel geworden man aangehouden

Een 35-jarige man uit Groningen is dinsdagmiddag door de politie op het Linnaeusplein in Groningen aangehouden. De man werd onwel in een auto voor een supermarkt aangetroffen. Toen het ambulancepersoneel de man onderzocht, bleek hij onder invloed van drugs en/of alcohol te verkeren. Daarnaast werd vastgesteld dat hij nog 32 dagen celstraf open had staan. De Stadjer werd meegenomen en ingesloten in het cellencomplex in Groningen.

Eemshaven: man valt van steiger

Een 55-jarige man uit het Duitse Hildesheim is dinsdagmiddag op een werklocatie van een steiger aan de Eemshornweg in de Eemshaven gevallen. De man was aan het werk op de steiger, maar viel door nog onbekende oorzaak vanaf een hoogte van ruim 2,5 meter naar beneden. Hij liep door de val rug- en beenletsel op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de arbeidsinspectie ingelicht.

Veendam: jongens aangehouden na stelen golfballen

De politie heeft dinsdagmiddag op de Golflaan vier jongens in de leeftijd van 13 tot 15 jaar, allen uit Veendam, aangehouden voor diefstal. De politie werd door een medewerker van de golfclub gebeld dat er wederom golfballen van het terrein waren gestolen. Politieagenten troffen even later de jongens aan. Een rugzak bleek volledig gevuld te zijn met golfballen. De jongeren werden meegenomen naar het politiebureau. Na het afleggen van een verklaring werden drie jongens overgedragen aan hun ouders. De vierde knaap werd thuisgebracht, omdat zijn ouders niet konden worden bereikt. De golfclub doet aangifte van de diefstal.

Ter Apel: buschauffeur mishandeld

De politie stelt een onderzoek in naar de mishandeling van een 63-jarige buschauffeur van Arriva. De chaufffeur had op de Buinerbrug in Stadskanaal een onbekende man in laten stappen. De man had een broodje hamburger bij zich en wilde dat meenemen in de bus. Dat stond de buschauffeur niet toe. De 63-jarige gaf aan dat hij wel even wilde wachten totdat het broodje was opgegeten. Hierop gooide de verdachte zijn broodje weg, waarna hij de bus inliep. In de Heemker Akkerstraat in Ter Apel liep de man plotseling naar de buschauffeur. Hij gaf de bestuurder een klap in zijn gezicht. Na de mishandeling liep de verdachte weg. De politie heeft een signalement van de geweldpleger. De politie stelt een onderzoek in.