Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Breda, 23-06-2009

Twee vuurwapens en munitie aangetroffen in Bredase woning

BREDA: Vanmorgen zijn tijdens een zoeking in een woning in de wijk Doornbos twee pistolen en munitie aangetroffen. De bewoner, een 66-jarige Bredanaar, werd gearresteerd. Hij wordt verdacht van handel in en bezit van vuurwapens en is in verzekering gesteld.

De politie kreeg via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) een tip binnen dat een 66-jarige Bredanaar zich met vuurwapenhandel zou bezig houden. Naar aanleiding van deze informatie werd verder onderzoek verricht en overleg gepleegd met het Openbaar Ministerie. Vanmorgen werd tijdens een actie de bewoner aangehouden en zijn huis onder keiding van de rechter-commissaris doorzocht. Daarbij werden twee pistolen en bijbehoren munitie aangetroffen. De recherche zet het onderzoek voort.

Auto-inbrekers betrapt in Breda

BREDA: De politie heeft vannacht, de nacht van maandag op dinsdag, na een tip van een getuige, op de Draaiboom twee jongens (15 en 16 jaar) aangehouden die verdacht worden van een auto-inbraak. De knapen zijn in verzekering gesteld.

De politie kreeg omstreeks 04.00 uur een melding dat twee jongens hadden ingebroken in een geparkeerde auto aan de Draaiboom. De melder gaf een signalement door van de daders. De agenten troffen twee jongens die aan de omschrijving voldeden, aan op de parkeerplaats naast de flat. Zij vertelden dat ze daar zo maar een rondje liepen. Een van de dienders zag dat uit de rechterjaszak van een van de jongens een schroevendraaier stak. Hierop zijn ze aangehouden. Op de plaats waar zij gestaan hadden werd op de grond een slotentrekker aangetroffen. Verder had een van de knapen een schroevendraaier bij zich. Er bleek te zijn ingebroken in een Toyota Starlet. Het slot van het bestuurdersportier hing half uit de deur. Verder was het slot van het bijrijdersportier flink beschadigd. Er was niets uit de auto gestolen.

De politie onderzoekt verder of het duo ook verantwoordelijk is voor een auto-inbraak die vannacht op de Bergschot werd gemeld.

Russen verdacht van fietsdiefstal

BREDA: Een getuige heeft de politie maandagavond op het spoor gezet van twee fietsendieven. Op de Ginnekenweg troffen agenten na een melding van een getuige twee Russische mannen(33 en 36 jaar) aan die ieder twee fietsen met Zich mee droegen. De verdachten verklaarden dat de extra fietsen van vrienden waren. Een getuige meldde de politie echter telefonisch dat hij gezien had dat de mannen zich verdacht hadden opgehouden bij enkele fietsen die op de Ginnekenweg bij een woning stonden. Op een bepaald moment hadden ze kennelijk twee fietsen gepakt, dat moment zelf had de getuige niet gezien. De mannen zijn in verzekering gesteld. De herkomst van de fietsen is nog niet
vastgesteld.

Drie arrestaties na winkeldiefstal

BREDA: Een winkeldiefstal in een Bredase supermarkt op Moerwijk maandagmiddag is uitgelopen op drie arrestaties. Een 41-jarige Bredase pleegde winkeldiefstal en weigerde nadat zij betrapt was haar tas te openen en mee te lopen naar het kantoor. Er ontstond tussen haar en de bewaker wat duw- en trekwerk. Ze ging er vandoor maar kon op de Hobokenstraat worden achterhaald. Haar 45-jarige vriend bemoeide zich er nog mee en werd eveneens gearresteerd. Later op de avond werd nog een 43-jarige vrouw aangehouden die samen met de vrouw de winkel had bezocht. Zij had ook spullen in haar tas gestopt maar deze terug gelegd toen ze zag dat ze in de gaten werd gehouden.

Bewoner gewekt door inbreker

SPRUNDEL: Vannacht is omstreeks 02.00 uur ingebroken in een restaurant aan de Sint Janstraat. Een van de bewoners / exploitanten was wakker geworden door geluiden van een inbreker. Hierop werd een onderzoek ingesteld, de dader bleek echter al verdwenen te zijn. De zaak werd betreden door een ruit boven de zaak los te maken. Er is onder meer geld en drank buit gemaakt. De politie heeft een aangifte van de gedupeerde eigenaar opgenomen.

Roosendaalse (48) geconfronteerd met schennispleger

ZEGGE: Een 48-jarige Roosendaalse heeft de politie gemeld dat zij gistermiddag omstreeks 17.45 uur tijdens haar deelname aan de
fietsvierdaagse is geconfronteerd met een schennispleger. De vrouw vertelde dat ze op de Hoge Heistraat fietste. Daar stopte een
donkerblauwe auto met een Pools kenteken. Een blond man met een normaal postuur, in de leeftijd van 20-30 jaar, zat in de auto en deed het portier open. Tijdens het voorbij rijden zag de vrouw dat de man aan haar zijn geslachtsdeel toonde. Ze gaf het voorval pas 's avonds door omdat zij geen mobiele telefoon bij zich had tijdens de
fietstocht.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 23-06-2009 12:45 | © Regio Midden en West Brabant |