FNV

papa_plus{1}


22-6-2009
Papa Plus wint Moderne Man Prijs

Papa Plus, een lobbyorganisatie van FNV Jong van en voor werkende vaders, heeft de Moderne Man Prijs gewonnen. Deze prijs is een initiatief van het ministerie van OCW en is uitgereikt aan baanbrekers die de aandacht vestigen op de combinatie van werk en ouderschap bij mannen.

Baanbrekers De Moderne Man Prijs bestaat uit drie categorieën: een man die tegen de stroom in werk en zorgtaken combineert, een organisatie die zich actief bezighoudt met het doorbreken van traditionele man-vrouw rolpatronen en een bedrijf dat haar medewerkers voldoende zorgmogelijkheden biedt.

Papa Plus Emancipatieminister Plasterk heeft de prijs gisteren, op vaderdag, uitgereikt. Papa Plus won in de categorie baanbrekende organisatie. Papa Plus empowert vaders met zorgambities en spoort overheid en werkgevers aan om mannen de mogelijkheid te geven om zorg en werk te combineren. De organisatie begon als manifest en groeit momenteel razendsnel uit tot een krachtige beweging met een duidelijke visie.

`Een echte man zorgt voor kind en carrière.' Met deze gedachte is een groep werkende vaders samen met FNV Jong tot een manifest gekomen. Uit FNV-onderzoek blijkt dat ruim 60 procent van de werkende vaders minder wil werken en meer tijd aan de kinderen wil besteden. Maar de meesten durven niet eens over een papadag te beginnen tegenover de werkgever. Papa Plus wil volwaardig vaderschap in combinatie met volwaardig werk en pleit voor minimaal één papadag per week.

Andere winnaars De andere winnaars zijn hoogleraar Carsten de Dreu van de Universiteit van Amsterdam, die als leidinggevende een risico heeft genomen door een wekelijkse papadag te nemen, en adviesbureau &Samhoud, dat zijn werknemers een ruim betaald vaderschapsverlof geeft.