Gemeente Lopik

Besluiten Raadsvergadering Gemeente Lopik, 16 juni 2009

Na de vergadering van de gemeenteraad van de gemeente Lopik worden de belangrijkste besluiten en bespreekpunten toegelicht via een persbericht.

Noordoostelijke uitbreiding en aanleg tweede
ontsluiting kern Uitweg

Het college heeft met Stigter's projectontwikkeling en Woningbouw- vereniging Lopik overeenstemming bereikt over de uitbreiding en de aanleg van een tweede ontsluiting voor de kern Uitweg. De raad heeft hierover geen besluit genomen maar het stuk aangehouden. Dit agendapunt zal worden besproken tijdens de raadsvergadering van 7 juli 2009 bij de vaststelling van de kadernota.

Cameratoezicht centrum Lopik-dorp

Het cameratoezicht wordt door politie en gemeente als een waardevolle aanvulling gezien op het pakket aan maatregelen voor het centrum. Om te voldoen aan de wettelijke eisen, zijn twee varianten uitgewerkt. Met variant
1 wordt voldaan aan de wettelijke eisen. Met variant 2 wordt voldaan aan de wettelijke eisen én wordt de kwaliteit van cameratoezicht verbeterd. De raad heeft gekozen voor variant 2, zodat het huidige cameratoezicht conform de wet- en regelgeving is georganiseerd (én de kwaliteit van cameratoezicht wordt verbeterd.) De raad heeft hiervoor 12.000 beschikbaar gesteld.

In de commissievergadering van 7 oktober 2008 is de notitie `Evaluatie Cameratoezicht Centrum Lopik' behandeld. De conclusie van de notitie luidde dat het cameratoezicht in het centrum van Lopik niet volledig correct is uitgevoerd. Er is niet voldaan aan de wettelijke eisen.

Het college heeft onderzocht welke maatregelen noodzakelijk zijn om het cameratoezicht conform de geldende wetgeving te laten functioneren. Dit is vastgelegd in de notitie `Cameratoezicht Centrum Lopik'.

De raad heeft gekozen voor variant 2
De beelden die de politie in het verleden heeft opgevraagd, bleken niet van voldoende kwaliteit te zijn om iemand te herkennen of te identificeren. Door twee cameraposities te realiseren, kan het gebied beter worden bestreken en kunnen de beelden worden gebruikt voor herkenning en identificatie.

Raadhuisplein 1
Tel : (0348) 55 99 55
Fax: (0348) 55 15 88
E-mail:
gemeente@lopik.nl

Rekenkameronderzoek Afvalverwijdering
Utrecht

De rekenkamercommissies van de gemeenten Lopik, Montfoort, Oudewater, Houten, Nieuwegein, IJsselstein en Vianen hebben onderzoek uit laten voeren naar het functioneren van de Gemeenschappelijke Regeling Afvalverwijdering Utrecht (AVU). De conclusies en aanbevelingen zijn in een rapport vastgelegd. De belangrijkste uitkomst is dat de AVU doeltreffend en doelmatig functioneert.

Lopik, 18 juni 2009.