Barco


Cinemark en Barco tekenen exclusief partnerschap voor de levering van verbeterde DLP Cinema® 4K digitale projectie

Dit partnerschap houdt Barco's leiderspositie in de digitale cinemamarkt de komende jaren in stand

Rancho Cordova, Californië Verenigde Staten -- 18 juni 2009 -- Barco, pionier op het vlak van digitale cinema, kondigt trots aan dat Cinemark Holdings, Inc. (NYSE: CNK), de op een na grootste bioscoopexploitant ter wereld, een exclusieve overeenkomst heeft getekend met Barco. Binnen deze overeenkomst wordt Cinemark ook partner van de DLP Cinema® productgroep van Texas Instruments (TI) (NYSE: TXN) en mediaserverprovider Doremi om zich te verzekeren van de allerbeste en helderste digitale cinemaoplossing uit de sector. Deze groep partners kan samen bogen op meer dan 100 jaar bioscoopervaring en zal de volledige waaier van de verwachte nieuwe reeks verbeterde DLP Cinema 4K projectors van de volgende generatie van Barco gebruiken.

Cinemark is van plan om digitale cinema in te zetten binnen het DCIP-initiatief. Er zullen meer dan 3.000 digitale projectors worden geïnstalleerd in bijna 300 bioscopen over heel de VS, waaronder de merken Century, Cine Arts en Tinseltown van Cinemark. Elke bioscoop zal de grootste en helderste beelden uit de sector vertonen, die worden geprojecteerd met behulp van Barco DLP-powered projectors en gestuurd door de 4K geïntegreerde media block van Doremi. De overeenkomst bevat ook plannen voor de internationale vestigingen van Cinemark in Latijns-Amerika, zodat er in totaal meer dan 4.600 schermen geplaatst zullen worden.

"Cinemark koos Barco niet enkel vanwege de kwaliteit van hun projectors, maar omdat ze ons team kunnen bijstaan tijdens het volledige overschakelingproces van 35 mm naar digitale cinema", aldus Alan Stock, CEO van Cinemark Holdings, Inc. "We staan volledig achter de DLP technologie die onze partners Barco en Texas Instruments bieden omdat ze volgens ons de beste is die er bestaat op het vlak van kwaliteit, betrouwbaarheid en waarde. Dit zal onze klanten de best mogelijke kijkervaring bieden."

"We zijn blij dat we de eerste DLP Cinema 4K oplossing van Barco kunnen aanbieden aan Cinemark", aldus Wim Buyens, VP business development voor Barco Digital Cinema. Cinemark's toonaangevende oplossing zal steunen op een combinatie van bewezen DLP digitale microspiegelchipsets en Barco's modulaire projectordesign, die de 100 voet grote schermen uit de sector zullen verlichten.

"Barco's bewezen staat van dienst en inzet voor digitale cinema is een boodschap waar ze bij Cinemark wel oren naar hadden. Hun team onderwierp onze projectors en onze organisatie aan een grondige test op het vlak van service, opleiding en ondersteuning op lange termijn", merkte Scott Freidberg, Barco's VP van Sales voor Noord-Amerika, op. "We wilden het standaard koper/leveranciermodel herwerken en naarmate we verdergaan met deze uitmuntende bioscoopexploitant, is het onze taak om de klanten de best mogelijke kijkervaring en klantenservice te bieden."

"De omvang van dit nieuwe partnerschap met Cinemark is indrukwekkend, zowel wat kwaliteit als kwantiteit betreft. We zijn dan ook vereerd dat ze voor ons kozen als hun exclusieve leverancier voor digitale cinemaprojectie", aldus Eric Van Zele, CEO van Barco. "Het partnerschap benadrukt perfect de principes die wij in ons werk hanteren -- de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze kerntechnologie, en de opmerkelijke relaties die we opbouwen met onze klanten. Dit zijn de belangrijkste redenen waarom we door Cinemark werden geselecteerd, en in feite zijn dit de fundamentele waarden die we tegenover al onze klanten nastreven."

Over Cinemark Holdings, Inc.
Met zijn hoofdkantoor in Plano, Texas Verenigde Staten, is Cinemark de op een na grootste bioscoopexploitant ter wereld in de bioscoopsector. Sinds 31 maart 2009 leidt Cinemark 420 bioscopen met 4.846 schermen in 39 staten in de Verenigde Staten en internationaal in 12 landen, waaronder Brazilië, Mexico, Argentinië, Chili, Ecuador, Peru, Honduras, El Salvador, Nicaragua, Costa Rica, Panama en Colombia. Surf voor meer informatie naar www.cinemark.com

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Research & Development en Manufacturing in Europa, Noord-Amerika en Zuidoost-Azië.
Barco (NYSE (Euronext: Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3300 werknemers wereldwijd. In 2008 zette Barco een omzet neer van 725 miljoen.

© Copyright 2009 by Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden