ABVAKABO FNV

Hoorzittingen Meavita zonder ABVAKABO FNV

ABVAKABO FNV is verbaasd dat de Vaste Kamercommissie voor Volksgezondheid Welzijn en Sport de vakbond niet heeft uitgenodigd voor de hoorzittingen over Meavita Thuiszorg. De hoorzittingen, waarvan de tweede en laatste vrijdag plaatsvindt, zijn bedoeld om te kijken waar de weeffouten in het systeem zitten. ABVAKABO FNV heeft een grote rol gespeeld bij het aan het licht brengen van de problemen bij het zorgconcern.

Op initiatief van een aantal Kamerleden worden verschillende betrokkenen bij de ondergang van het zorgconcern Meavita gehoord. In de eerste hoorzitting kwamen onder meer directieleden van Meavita, maar ook leden van de Raad van Bestuur en Commissarissen, leden van de cliëntenraad, de voorzitter van de ondernemingsraad en leden van de Nederlandse Mededingingsautoriteit en de Nederlandse Zorgautoriteit aan het woord. Vrijdag is de beurt onder andere aan de gemeenten, de zorgaanbieders en -kantoren en de patiëntverenigingen.

Vakbondsbestuurder Jan Kramer is uitermate ontstemd dat de werknemersvereniging niet is uitgenodigd voor de hoorzittingen. Kramer: "De situatie bij Meavita is een belangrijke casus voor de politiek. De politiek wil kijken welke lessen voor de toekomst geleerd kunnen worden uit de situatie bij Meavita. Bijzonder vreemd dat de kamer het niet nodig vindt de grootste vakbond in de zorg, nauw betrokken bij het verleden en heden van Meavita en belangenbehartiger van de werknemers, te horen."