Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen

Utrecht, 18-06-2009

Heling

MAARSSEN- Op woensdagmiddag 17 juni heeft de politie omstreeks 15.10 uur twee jongens van 14 en 15 aangehouden op verdenking van heling.

Een vrouw zag haar fiets staan op het schoolplein van een scholengemeenschap aan de Valkenkamp. De vrouw raadpleegde hierop de directeur van de school en deze kwam uit bij de 14-jarige jongen uit Maarssen. De jongen verklaarde aan de directeur dat hij de fiets op het internet had gekocht. De jongen verklaarde dat hij de fiets van een 15-jarige jongen uit Maarssen had gekocht.

De politie heeft de fiets in beslag genomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Diefstal uit winkel

WOERDEN- De politie heeft op woensdag 17 juni omstreeks 17.30 uur een 14-jarig meisje aangehouden uit Woerden.

Het meisje wordt verdacht van het stelen van een pakje kauwgom aan de Tournoysveld. Het meisje werd op heterdaad betrapt door het winkel personeel die het meisje staande hield. De verdachte werd overgedragen aan de politie.

De politie heeft in overleg met de ouders akkoord gegaan met een halt afdoening.

Verkeersongeval

MAARSSEN- Op woensdag 17 juni omstreeks 15.10 uur een verkeersongeval plaatsgevonden op de Amsterdamsestraatweg.

Een 19-jarige man uit Maarssen probeerde een 23-jarige Maarssenaar in te halen. De 23-jarige man stopte voor het rode licht, dit zag de 19-jarige man uit Maarssen te laat en botste op de achterkant van de auto van de Maarssenaar. Éen van de inzittenden liep verwondingen op aan het linkeroog, een andere inzittende had last van de nek.

De politie heeft de zaak in behandeling.

Diefstal van shovel

VINKEVEEN- Tussen dinsdag 16 juni 15.45 uur en woensdag 17 juni 07.15 uur is er op de Kerklaan een shovel gestolen.

Een 22-jarige man uit Capelle aan den IJssel kwam aangifte bij de politie doen vanwege diefstal van zijn shovel. De shovel was zonder contactsleutel en beveiligd achter gelaten. In ochtend van 17 juni merkte de 22-jarige man dat de shovel weg was en maakt hier melding van bij de politie. Getuigen hebben verklaard dat zij de shovel zagen rijden op de Kerklaan omstreeks 17.30 uur.

De politie is opzoek naar getuigen die de shovel gezien hebben. U kunt bellen naar 0900-8844 of voor anonieme meldingen kunt u bellen naar 0800-7000.