IVIO-Didactiek ontvangt EVC-keurmerk

16/06/2009 16:06

IVIO Didactiek

PERSBERICHT 16 JUNI 2009

IVIO-Didactiek ontvangt EVC-keurmerk

Sinds april 2009 gaat het EVC-werk van IVIO-Didactiek verder onder de naam EVC Expertisecentrum IVIO. Het EVC Expertisecentrum IVIO voert als een van de weinige onafhankelijke en erkende EVC-aanbieders EVC-procedures uit. EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Een EVC-procedure is een vorm van toetsing, waarbij de werkervaring kan worden verzilverd in een Ervaringscertificaat.

Sinds 18 mei is IVIO-Didactiek erkend EVC-aanbieder. Het bedrijf ontving de erkenning van het landelijke Kenniscentrum EVC. "Daarmee voldoen we aan de hoogste kwaliteitsstandaard in Nederland op het gebied van EVC. Dit is een waardering voor onze organisatie en externe begeleiders en beoordelaars. Onze klanten hebben de garantie dat de EVC-procedure aan de landelijk geldende kwaliteitseisen voldoet", aldus Willemien Uil van het EVC Expertisecentrum IVIO. "Daarnaast stimuleert de rijksoverheid het doorlopen van EVC-procedures bij erkende EVC-aanbieders. De erkenning maakt het mogelijk dat onze klanten voortaan gebruik maken van aantrekkelijke fiscale regelingen."

Het EVC Expertisecentrum IVIO onderscheidt twee expertisegebieden: ontwikkeling van EVC en uitvoering van EVC. Zowel de ontwikkeling als de uitvoering kunnen zich richten op EVC als P?-instrument, als op EVC in het kader van opleiding en scholing.

Op dit moment kunnen EVC-procedures worden doorlopen voor mbo-opleidingen als Dokters- , Tandarts- en Apothekersassistent, SPW-3 Kinderopvang, - Basisonderwijs, - Gehandicaptenzorg, SPW-4 Woonbegeleiding en - Activiteitenbegeleiding. Vanaf september zijn er ook EVC-procedures beschikbaar voor de opleidingen Pedagogisch Werker 3, Beveiliger, Coördinator Beveiliging, Administrateur, Dierenartsassistent Paraveterinair en Dierenverzorging. Mensen die in deze gebieden ervaring hebben, kunnen deelnemen aan een EVC-procedure. Het diploma kan daarna worden gehaald via een verkort opleidingstraject. In sommige gevallen kan het diploma zelfs meteen na de procedure worden aangevraagd.

IVIO-Didactiek heeft veel ervaring in projecten waarbij procedures op maat worden ontwikkeld, bijvoorbeeld op basis van een functie- of brancheprofiel. Een voorbeeld hiervan is de validering en implementatie van de EVC-procedures in de gehandicaptenzorg in Nederland, gebaseerd op de meest recente brancheprofielen. Willemien Uil: "Elke organisatie kan met EVC-procedures de competenties van medewerkers en management in kaart brengen. Met die informatie krijgt men een goed beeld van de competenties die iemand bezit of voor een bepaalde functie nog moet verwerven. Juist in een tijd van crisis, ontslag en faillissementen is dit een belangrijke vorm van EVC."