K.V Archivarissen


Indisch familiearchief naar Haags Gemeentearchief

Het Indisch Familie Archief heeft een nieuw onderkomen. Vanaf 1 september 2009 wordt het archief gevestigd op de studiezaal van het Haags Gemeentearchief, Spui 70, 2511 BT Den Haag. Op vrijdag 12 juni ondertekenden mr. I.W.R. (Roy) Bernasco, voorzitter Indisch Familie Archief, en drs. M.C. (Maarten) Schenk, gemeentearchivaris van Den Haag, hiervoor een convenant waarin de afspraken zijn vastgelegd.

Het Indisch Familie Archief werd in 1972 in Den Haag opgericht door D.A. (Dick) Visker.

Het archief verzamelt, selecteert, beheert en presenteert archieven die van belang zijn om inzicht te krijgen in de geschiedenis van Nederlands-Indische families. Door deze informatie te verzamelen, te bewaren en toegankelijk te maken, wil het Indisch Familie Archief een bijdrage leveren aan de vergroting van het historisch besef in het algemeen en een groter inzicht in de geschiedenis van Nederlands-Indische families in het bijzonder. Het Indisch Familie Archief is een stichting die financieel wordt gedragen door de donaties van leden.

In het convenant zijn de volgende punten vastgelegd:
* Het Indisch Familie Archief blijft een zelfstandige instelling en is eigenaar van de collecties.

* In het stadhuis van de gemeente Den Haag maakt het Indisch Familie Archief gebruik van de studiezaal en de depotruimte van het Haags Gemeentearchief.

* Het convenant heeft een looptijd van vijf jaar.

Reden van de verhuizing

Een verhuizing van Indisch Familie Archief is noodzakelijk omdat de oude locatie aan de Stadhouderslaan 2 in Den Haag niet langer voldoet aan de professionele eisen voor opslag en beheer van archieven. Bovendien ontbreekt hier de ruimte om de collectie uit te breiden en is de locatie, die op de tweede verdieping gevestigd is, minder toegankelijk voor (met name de oudere) bezoekers.

Informatie bij : Roy Bernasco/Mark Loderichs

Mobiel : 0653 518 468/0651 644 573

Email : mark@loderichs.nl