KNHS


Stefanie Heins wint Grote Prijs junioren in Hagen

14 juni 2009

Ermelo (KNHS) In het Duitse Hagen heeft Stefanie Heins de Grote Prijs voor de junioren gewonnen. De amazone uit Schiphorst deed dit met haar paard Jet du Mesnil. Ook de tweede plaats ging naar Nederland. Melanie Seiger (Weerselo) zadelde hiervoor haar Alexandria. Bij de Young riders reed Wesley Heijdens (Zenderen) zijn Pavarottie H naar een knappe tweede plaats in de Grote Prijs.

Bij de junioren wisten negen combinaties door te dringen tot de barrage. Daarin wisten drie combinaties nogmaals de nul vast te houden en was Heins met afstand de snelste. Melanie Seiger moest ruim twee seconde prijsgeven op Heins. De andere Nederlandse combinaties wisten de barrage niet te halen.

Bij de Young riders bleven slechts twee combinaties zonder fouten. In de barrage kreeg Wesley Heijdens één springfout en bleek ook zijn tijd niet snel genoeg. De winst ging naar de Duitser Patrick Stühlmeyer. Met één tijdfout liepen Gerben Morsink (Beuningen) en Dominique Roelofsen (Broekland) de barrage net mis.

Bondscoach Sven Harmsen was een tevreden mens na afloop van het concours in Hagen. Eigenlijk hebben alle ruiters goed gereden in de Grote Prijs. In de landenwedstrijd werden nog wat onnodige rijfouten gemaakt maar was het verder ook niet slecht. In de loop van deze week maak ik mijn definitieve selectie voor het EK, dat in het eerste weekend van juli in Hoofddorp wordt verreden, bekend. Over de eerste drie ben ik er wel uit. Over de ruiters die als vierde en vijfde meegaan moet ik nog even denken, vertelt de bondscoach.

lees hier over de Landenwedstrijd. Zie het origineel

Voor alle uitslagen kijk op www.psi-events.de