Gemeente Schiedam


Mei 2009

Schiedam zet beste beentje voor

28 mei 2009

Samen wandelen, samen sterk. Op zondag 14 juni, de naamdag van Liduina, lopen Schiedammers groot en klein- de Wandeling van Schiedam. Samen laten de wandelaars zien dat Schiedam een stad is van zorg voor elkaar, respect en verdraagzaamheid.

De Wandeling van Schiedam draait dit jaar om twee dames die in het verleden veel voor Schiedam hebben betekend: Aleida en Liduina. De route komt langs cultuurhistorische plaatsen met een link naar Aleida en Liduina. Ter plekke wordt er met een toneelstukje, een lied of een spel kort stilgestaan bij de waarde van de locatie.
Om het bij elkaar komen van verschillende groepen mensen te symboliseren, start de Wandeling vanuit drie plekken. De drie bonte linten van Schiedammers komen samen in het oude stadscentrum, waar de stoet verder zal trekken als een groot gezelschap. In de stoet loopt werkelijk iedereen mee: kinderen, volwassenen, verschillende nationaliteiten, maatschappelijk organisaties, hulpverleners, welzijnswerk en ondernemers, aldus organisator Ruud de Groot. Nog voordat de officiële brieven zijn verzonden, heb ik al mondelinge aanmeldingen van heel diverse groepen. Het gevoel van aan elkaar denken leeft enorm in Schiedam.

Bonte stoet
De stoet zal niet in stilte door het centrum van Schiedam wandelen. Leerlingen van Schiedamse basisscholen, waaronder basisschool Sint Bernardus en basisschool De Wieken, dragen zelfgemaakte kunstwerken mee die ze voorafgaand aan de Wandeling samen met een kunstenaar hebben gemaakt. Ook zorgen diverse muziekgroepen voor muzikale ondersteuning. Een brassband zal de stoet de laatste meters naar het Land van Belofte begeleiden. Op het Land van Belofte geven we de Wandeling een spetterend eind, aldus Ruud de Groot. Samen zetten we onze handtekeningen op een grote wand om zo te laten zien dat Schiedam een stad is van respect en verdraagzaamheid. Ook krijgen alle deelnemers de Wandeling-button. Daarna zijn er onder andere optredens van de Schiedamse bigband Crossover, straatband Convoi Exeptional en Vixy. Dit wil je niet missen!

Deelnemers aan de Wandeling van Schiedam verzamelen zich op 14 juni om 12.30 uur op het Stadserf. De Wandeling start om 13.00 uur. Kijk voor het laatste nieuws, de routebeschrijving en het complete programma op: www.dewandelingvanschiedam.nl.

Klik hier voor meer informatie.