Vlaamse Overheid

in Herent - verkeer tussen Leuven en Mechelen omgeleid via ring om Brussel

Werkzaamheden op de Mechelsesteenweg (N26) in Herent - verkeer tussen Leuven en Mechelen omgeleid via ring om Brussel

Vlaamse overheid

woensdag 10 juni 2009

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert van zaterdag 13 juni tot maandag 15 juni werkzaamheden uit op de Mechelsesteenweg (N26) in Herent, van het op- en afrittencomplex van de E314 tot aan het kruispunt van Mechelsesteenweg (de Omleiding) met de Wilselsesteenweg. De Mechelsesteenweg zal tijdens de werkzaamheden afgesloten worden voor het verkeer in de beide rijrichtingen. Het verkeer tussen Leuven en Mechelen zal moeten omrijden via de ring om Brussel. Voor het plaatselijke verkeer tussen Leuven en Herent zullen lokale omleidingen ingesteld worden. Volgens de huidige planning zullen de werkzaamheden zaterdag starten om 6 uur 's morgens, en zullen ze maandagochtend beëindigd zijn om 5 uur. De aannemer zal de klok rond werken. In samenspraak met de lokale overheden is beslist om de werkzaamheden in één weekend uit te voeren, om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Eerder dit jaar werden al werkzaamheden uitgevoerd op het kruispunt van de Mechelsesteenweg en de Bijlokstraat. Dat is een van de erkende gevaarlijke kruispunten die door AWV heraangelegd worden. Na die werkzaamheden werd beslist om ook de overige stukken van de Mechelsesteenweg waar nog een wegdek in betonplaten ligt, aan te pakken.

De asfaltlaag op de oude stukken van de Mechelsesteenweg is in slechte staat. Nadat de aannemer die laag afgefreesd heeft, zal hij de betonplaten van de Mechelsesteenweg uitbreken. Daarna wordt er een nieuw wegdek aangelegd in geluidsarm asfalt. Er zal na de werkzaamheden minder geluidsoverlast zijn voor omwonenden en meer rijcomfort voor de weggebruikers.

Aannemer: Heijmans
Kostprijs: EUR550.000 voor de volledige werken.

Voor meer persinformatie kunt u terecht bij:

Anton De Coster, communicatieverantwoordelijke Tel: 02 257 23 11
Fax: 02 257 23 80
E-mail: wegen.vlaamsbrabant@vlaanderen.be

Bijlagen:


* Bijlage bij Werkzaamheden N26 Herent (pdf, 1213 kB)