Gemeente Den Haag

Wandel mee door groen Den Haag

Wandel mee in het Groenjaar 2009 en maak kennis met de ecologische verbindingszones die onze stad rijk is. Dat kan op zaterdag 13 juni. Dan organiseert de gemeente Den Haag wandelingen door verschillende ecologische zones in de stad. Tijdens deze wandelingen vertelt een gids over de planten en dieren die ter plekke voorkomen.

De wandelingen op zaterdag 13 juni gaan door de Laakzone en door het 'natuurtheater Wateringse Veld'. De wandeling door de Laakzone start om 10.30 uur op het Slachthuisplein voor Stadsdeelkantoor Laak. De wandeling door Natuurtheater Wateringse Veld start om 10.30 uur op de hoek van Bovendijk en de Laan van Wateringse Veld. Deelname aan de wandelingen is gratis.

Twaalf ecologische zones
Den Haag is een groene stad met parken, landgoederen en bossen. Tussen die groene gebieden in de stad en het groen buiten de stad liggen smalle, groene zones die het ene gebied met het andere verbinden: de ecologische verbindingszones. Er zijn in Den Haag twaalf ecologische verbindingszones die samen een natuurnetwerk van groen en water vormen. Dieren en planten gebruiken de ecologische verbindingszones om van het ene naar het andere groengebied te komen of ze vinden in de zones een leefgebied. Daarnaast zijn veel zones voorzien van wandelpaden, zodat mensen ook wandelend kunnen genieten van het groen in de stad.

Den Haag Natuurlijk Groen!
Den Haag is van oudsher een groene stad en doet er alles aan om die kwaliteit te behouden. Om het belang van het groen voor mens en natuur te benadrukken staat 2009 in het teken van het Haagse groen: Den Haag Natuurlijk Groen! De Haagse natuur is er om elkaar in te ontmoeten, van te genieten en om te verzorgen: samen het groen beleven.

Kijk voor meer informatie over ecologische verbindingszones op www.denhaag.nl/ecozones