Gemeente De Marne


Het Hoogeland

Regioprogramma 2009/2010 van de Stuurgroep Noord

www.noordgroningen.org
E-Mail: info@noordgroningen.org

Regioprogramma Noord 2009/2010

De 8 Noord-Groninger gemeenten, het waterschap Noorderzijlvest, de Regioraad Noord-Groningen en de provincie, verenigd in de stuurgroep Noord hebben op 2 februari 2004 het Bestuursakkoord Noord-Groningen ondertekend.

Hierin is afgesproken om samen de regionale opgaven uit het POP uit te voeren op basis van de Gebiedsuitwerking Noord-Groningen. Daarin staan onze gezamenlijke ambities, doelstellingen en een
ontwikkelingsperspectief 2010.

Opzet van het regioprogramma

Het regioprogramma 2009/2010 bevat een zestal projecten, vier gebiedsprogramma's en vier nieuwe onderwerpen. Bij de projecten gaat het om de doorontwikkeling van initiatieven die voortkomen uit het vorige regioprogramma. De gebiedsprogramma's kennen een eigen organisatie en worden niet aangestuurd vanuit de stuurgroep Noord. De stuurgroep acht deze gebiedsprogramma's van dusdanig regionaal belang, dat zij deze op de voet wil volgen en waar nodig wil ondersteunen. Tenslotte heeft de stuurgroep nieuwe onderwerpen opgenomen waarvan zij het belangrijk vindt om de mogelijkheden voor een gezamenlijke aanpak te verkennen.