Groen!

Groen! onderhandelt met open-VLD en CD&V voor ambitieus Brussel

door Inge Jooris (Groen!) op 10 juni 2009

Groen! Brussel heeft op 7 juni 2009 een duidelijk mandaat van de kiezer gekregen: de partij haalt 11,2 % van de stemmen en mag Bruno De Lille en Annemie Maes naar het Brusselse Parlement sturen. De partij onderhandelt nu ook met Open-VLD en CD&V om samen een Nederlandstalige meerderheid in de Brusselse regering te vormen.

Bruno De Lille (Groen!): "We hebben samen met Ecolo een ambitieus programma aan de Brusselaars voorgesteld om van Brussel de Ecologische Hoofdstad van Europa te maken. Die ambitie viel duidelijk in de smaak bij de kiezers en nu willen we dat programma in de realiteit omzetten. Na een gesprek met informateur Guy Vanhengel blijkt dat Open-VLD en CD&V dat mee mogelijk willen maken. Dat is voor zowel Ecolo als Groen! een kans om duurzame veranderingen in Brussel door te voeren. Die kans willen we grijpen."

Open VLD (4 zetels), CD&V (3 zetels) en Groen! (2 zetels) komen samen aan de 9 zetels (op 17) die nodig zijn om langs Nederlandstalige kant een meerderheid te kunnen vormen.

Contact: Bruno De Lille -
Deel Deel
Inge Jooris