Gemeente Haren

Delegatiebesluit en beleidsregel

Projectbesluit

11/06/2009

In de vergadering van 26 januari 2009 heeft de raad van de gemeente Haren besloten de bevoegdheid tot het nemen en afwijzen van projectbesluiten als bedoeld in artikel 3.10 van de Wet ruimtelijke ordening te delegeren aan het college van burgemeester en wethouders. Dit is inclusief de bevoegdheid tot vaststelling van een bijbehorend exploitatieplan zoals bedoeld in artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening.

De raad heeft in dezelfde vergadering de beleidsregel vastgesteld dat het instrument (het projectbesluit) in principe niet wordt gebruikt om gewenste ruimtelijke ontwikkelingen mogelijk te maken. Het juridisch planologisch mogelijk maken van gewenste ontwikkelingen, gebeurt door middel van een herziening van het bestemmingsplan.

Er wordt een uitzondering gemaakt op deze beleidsregel als het gaat om een ontwikkeling gesitueerd in een gebied waar de herziening van het betreffende bestemmingsplan in gang is gezet en waar deze herziening zodanig ver is gevorderd dat het kan dienen als onderbouwing voor het projectbesluit.

Het besluit en het bijbehorende voorstel liggen tijdens de openingsuren ter inzage bij de receptie van Publiekszaken in het gemeentehuis, Raadhuisplein 10 te Haren en in de openbare bibliotheek gevestigd in het sociaal-cultureel centrum 't Clockhuys, Brinkhorst 3 te Haren.

Als u vragen heeft over het delegatiebesluit en de beleidsregel kunt u contact opnemen met de heer S. van Hemmen, 050 - 53 39 941, sp.vanhemmen@haren.nl.

Het besluit treedt in werking op de dag na de bekendmaking.