Landstede

Hockeysters winnen unihockeytoernooi op Mission Olympic

Het unihockeyteam van het Thomas a Kempis College heeft het unihockeytoernooi van Mission Olympic - The School Final, de jaarlijkse landelijke schoolsportcompetitie, gewonnen. Daarmee is de school de beste van Nederland op het gebied van unihockey. Het evenement vond plaats op 5 juni in Amsterdam.

Na een spetterende opening in het Olympisch stadion - met Sacha Visser en Saar van muziekzender TMF - gingen de speelsters naar het sportcentrum van de universiteit om de wedstrijden te spelen.

Sterke tegenstander
Om de finale te mogen spelen, moesten ze als eerste in de poule eindigen. De eerste wedstrijd werd overtuigend met 6-0 gewonnen. Tijdens de tweede wedstrijd moesten de dames flink aan de bak want de tegenstander was erg sterk. Deze wedstrijd werd met 2-2 gelijk gespeeld. De derde wedstrijd moest met 7-0 worden gewonnen. Uiteindelijk werd de eindstand 8-1 voor het Zwolse damesteam. Met een 3-2 overwinning werd de beker vervolgens in de wacht gesleept. Het unihockeyteam bestond uit Liv Reumer, Anouk van Heerde, Mairin Nijhuis, Ninian Nijhuis, Britt Kiekenbosch, Britt Termes en Aileen van Dijk.

NOC*NSF en Coca-Cola
Mission Olympic is een project dat NOC*NSF en Coca-Cola in 2003 starten met het doel jongeren met allerlei vormen van sport te laten kennis maken. Leerlingen kunnen zich via de gymdocent van hun school inschrijven voor deze schoolsportcompetititie.