Barco


Cinemeccanica en Barco tekenen contract met Cinéville en breiden daarmee de lancering van digitale cinema in Frankrijk verder uit

Kuurne, België, 11 juni 2009. Cinemeccanica en Barco, pionier op het vlak van digitale cinema, kondigen trots een nieuwe overeenkomst aan voor de plaatsing van digitale cinema in Frankrijk. Beide ondernemingen tekenden een contract met Cinéville voor de installatie van dertig 2K digitale cinemaprojectors van Barco in vijf bioscoopcomplexen.

Cinéville is gevestigd in het westen van Frankrijk en is volledig in handen van Soredic, een van de belangrijkste vertonings- en boekingsgroepen van het land. Voor hun digitale conversie, gefinancierd door Ymagis, klopten ze aan bij Barco Value Added Partner Cinemeccanica. In de zomer van 2009 worden dertig digitale cinemaprojectors van Barco geïnstalleerd in bioscopen van Cinéville in Hénin-Beaumont, Rennes, Laval, La Roche-sur-Yon en Quimper.

Yves Sutter, Algemeen Directeur Cinéville, geeft commentaar: "We besloten in zee te gaan met Cinemeccanica en Barco vanwege de uitstekende beeldkwaliteit, zowel in 2D- als in 3D-opstellingen."

Cinemeccanica en Barco werken al lange tijd samen en tekenden een Value Added Partnership in 2007. Volgens deze overeenkomst promoot en ondersteunt Cinemeccanica de 2K digitale cinemaprojectors van Barco in heel Zuid- Europa.

"Ik ben erg trots dat Cinéville op onze klantenlijst prijkt. Samen met Barco gaan we ervoor zorgen dat hun digitale lancering alle verwachtingen vervult, zowel op het vlak van projectortechnologie als klantenservice", aldus Patrick Muller, Algemeen Directeur, Cinemeccanica.

Tim Sinnaeve, sales director EMEA voor Barco's digitale cinema-activiteiten, voegt er nog aan toe: "Dit contract volgt kort op onze overeenkomst met Cap Cinéma en bevestigt dat Cinemeccanica en Barco een leidende rol spelen in de digitale conversie in Frankrijk."

Barco's digitale cinemaprojectors steunen op de baanbrekende DLP Cinema®-technologie van Texas Instruments, die telkens weer een perfecte weergave van de filmcontent waarborgen, zodat bioscoopbezoekers een optimale filmervaring beleven met beelden die altijd even helder en contrastrijk zijn en levendige kleuren bevatten.

Over Cinéville
CINEVILLE SAS is voor 100% een dochteronderneming van SOREDIC en werd opgericht in 2004 om de bioscopen van het moederbedrijf te beheren en om nieuwe projecten te ontwikkelen. CINEVILLE is hoofdzakelijk gevestigd in het westen van Frankrijk (Bretagne en de Loirevallei) en beheert 11 bioscopen, samen goed voor 88 schermen.

BIOSCOPEN SCHERMEN PLAATSEN HÉNIN-BEAUMONT Cinéville 12 2369 LA ROCHE-SUR-YON Cinéville 9 2016 LAVAL Cinéville 9 1844 LORIENT Cinéville 11 2090 NANTES Katorza 6 889 QUIMPER Bretagne 5 850 RENNES Cinéville Colombier 6 1358 SAINT-NAZAIRE Cinéville 9 1991 SAINT-SÉBASTIEN-SUR-LOIRE Cinéville 9 1872 VANNES Cinéville Parc Lann 7 1673 VANNES Garenne 5 594

De twee vestigingen die worden beheerd door CINECRAN, een onderneming die door de Hoffmann groep en SOREDIC samen wordt geleid, sloten zich ook aan bij de overeenkomst. Deze twee vestigingen, Club in Saint-Brieuc en Cinéland in Trégueux, tellen 15 bioscopen en 2700 plaatsen. Ze trekken samen zo'n 4 miljoen kijkers per jaar, goed voor 2,2 % van de Franse markt.

Over Cinemeccanica SpA
Cinemeccanica heeft sinds zijn oprichting in 1920 altijd bekend gestaan om de kwaliteit en betrouwbaarheid van zijn producten en om zijn uitstekende klantenservice. Cinemeccanica heeft zijn hoofdkantoor in Milaan, Italië en telt meer dan negentig verkooppunten in de hele wereld. Momenteel is het bedrijf een van de belangrijkste fabrikanten van bioscoopuitrusting en internationaal heeft het al vele installaties op zijn naam staan. Cinemeccanica combineert traditie en ervaring met vernieuwing en zet zich meer dan ooit in voor de huidige en toekomstige behoeften van klanten uit de hele wereld.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, Research & Development en Manufacturing in Europa, Noord-Amerika en Zuidoost-Azië.
Barco (NYSE (Euronext: Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3300 werknemers wereldwijd. In 2008 zette Barco een omzet neer van 725 miljoen.

© Copyright 2009 by Barco - Mag enkel door de professionele pers gereproduceerd worden

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com