De Haagse Hogeschool

Studenten Human Technology twitteren over bezoekersvriendelijkheid van Nederlandse zomerfestivals

In het kader van de jaarlijkse Human Technology Award van de opleiding Human Technology van De Haagse Hogeschool, dit jaar voor het meest bezoekersvriendelijke zomerfestival van Nederland, bezoeken studenten diverse festivals en brengen via Twitter live verslag uit van hun ervaringen. De festivals worden beoordeeld aan de hand van diverse criteria als toegankelijkheid, beleving, sanitair, eten en drinken, en veiligheid. Via http://twitter.com/htstudent zijn de studenten te volgen.

Studenten van de opleiding Human Technology bezoeken als âmystery guestâ achtereenvolgens Pinkpop, Parkpop, Latin Village, Solar Weekend en Lowlands. Zij zijn tijdens ieder festival live te volgen op Twitter en maken direct na afloop hun bevindingen openbaar.

De festivals worden beoordeeld op zaken als: ⢠Afstand camping tot festival terrein; ⢠Sanitaire voorzieningen (openingstijden, hygiëne, wachtrijen); ⢠Schoonhouden festival terrein (statiegeld systeem, schoonmakers); ⢠Indeling festivalterrein (afstand tussen podia/tenten, drukte, wandelpaden, modder, zand); ⢠Eten en drinken (prijs, kwaliteit, aanbod, vegetarisch, gezond, betalingsmogelijkheden); ⢠Toegangsprijs (prijs-kwaliteit verhouding, doelgroepsegmentatie); ⢠Toegankelijkheid (personen in een rolstoel, blinden, doven, kinderen); ⢠Veiligheid (bewaking, controle, sociale controle, hekken, cameraâs, EHBO); ⢠Camping (ruimte, gevaren, geluidsoverlast, veiligheid, indeling, buren); ⢠Geluid podia (akoestiek); ⢠Podia (overdekt, open, indeling, genoeg ruimte, afstand tot toilet en drank, crowdsurfen); ⢠Overige voorzieningen (straattheater, chill out, aankleding, opladen telefoon, pin automaat, campingwinkel).

Human Technology Award 2009

Sinds 2004 wordt de Human Technology Award uitgereikt door studenten en docenten van de opleiding Human Technology aan organisaties die opvallen doordat ze de gebruiker of de mens centraal zetten bij het ontwerpen van hun producten of dienstverlening.

In 2009 is het thema âDe beleving van een zomerfestivalâ. Vijf festivals, te weten Pinkpop, Parkpop, Latin Village, Solar Weekend en Lowlands zijn genomineerd als het meest bezoekersvriendelijke zomerfestival. Eén festival ontvangt de Human Technology Award 2009, die op maandag 31 augustus 2009 in De Haagse Hogeschool wordt uitgereikt tijdens de jaaropening van de opleiding.

Human Technology

Human Technology is de link tussen mens en technologie. HT houdt zich bezig met het verbeteren van gebruiksvriendelijkheid door middel van onderzoek en het bedenken van creatieve en innovatieve oplossingen. Om technologie in onze maatschappij af te stemmen op de mensen die het gaan gebruiken. Voor meer informatie, zie www.dehaagsehogeschool.nl/ht