Gemeente Harderwijk


Waterfront presenteert zich tijdens Aaltjesdagen

28/05/2009

Het Projectbureau Waterfront Harderwijk presenteert zich tijdens de Aaltjesdagen van donderdag 11 tot en met zaterdag 13 juni. Het project Waterfront heeft alles te maken met de verbondenheid van Harderwijk met het water. De plannen voegen daar een nieuwe, eigentijdse dimensie aan toe. Daarom heeft de projectorganisatie besloten zich voor drie jaar aan de Aaltjesdagen te verbinden. Op die manier kan een groot publiek kennis nemen van de veelzijdige plannen van de gemeente met de kustzone.

De link tussen het Waterfront en de Aaltjesdagen is overduidelijk. Het Waterfront heeft als belangrijk doel Harderwijk haar historische ligging aan het water terug te geven, met nieuwe havens rond het Dolfinariumeiland, een stadsstrand, een nieuwe jachthaven en voorzieningen in de watersport- en recreatiesfeer. Bovendien zullen in de toekomst veel mensen direct aan het water kunnen wonen.

Tijdens de Aaltjesdagen is het Waterfront op vrijdag en zaterdag present met een informatiestand aan de Vissershaven ter hoogte van de rondvaartboten. Daar is een grote maquette van het plangebied te zien en veel informatie om mee te nemen. Ook heeft het Waterfront het waterspektakel in de Vissershaven geadopteerd. Banieren en spandoeken markeren de plaatsen waar het Waterfront actief is.


____________________