Politie Utrecht

Kom bij de politie

Persberichten Lekstroom, 09.20 uur

Utrecht, 09-06-2009

Collectant met dierenhart

NIEUWEGEIN Een man was op maandag 8 juni aan het collecteren voor een goed doel. Vermoedelijk was hij dat zelf.

Rond 20.10 uur kreeg de politie de melding dat een man op het Van Herwijnenplantsoen aan het collecteren was voor Hart van Dieren. De meldster vertrouwde het niet om de collectebus bestond uit een kinderspaarpot. Agenten gingen ter plaatse en zagen de collectant op een flatgalerij lopen. Bij het zien van een agent, liep hij vlug de andere kant op om er via het trappenhuis vandoor te gaan. Hij had de pech dat een andere agent via die ingang de flat was ingegaan. Hij hield de 44-jarige man uit Moordrecht staande.

De Moordrechtenaar had inderdaad een spaarpot met daarop dierenstickers bij zich. Hij verklaarde niet te weten dat hij niet mocht collecteren zonder vergunning, dat hij dit voor Hart voor Dieren deed en het geld daar altijd naartoe overmaakte. De agenten hielden de man aan voor oplichting.

De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat hij al eerder was aangehouden voor illegaal collecteren, dus hij wist wel degelijk dat dit niet zonder vergunning mocht. Hij kreeg een bekeuring voor het illegaal collecteren. De stichting Hart voor Dieren waar hij zogenaamd voor aan het collecteren was, blijkt helemaal niet te bestaan. Wel is er blad over dieren met een dergelijke naam, maar dat blad heeft hier niets mee te maken. De politie gaat ervan uit dat de man voor zichzelf aan het collecteren was.