Gemeente Nuenen


Zilveren erepenning voor Drumfanfare Jong Leven

Op 7 juni om 14.30 uur ontving Drumfanfare Jong Leven een zilveren erepenning voor haar 50-jarig jubileum uit handen van burgemeester mr. W.R. Ligtvoet. Tijdens de jubileumreceptie in de Tip te Gerwen, kregen de jubilarissen Tiny de Greef en Alex Gevers een Van Gogh-bord uitgereikt.

Drumfanfare Jong Leven werd in 1959 opgericht. Het doel was om het culturele leven in het dorp Gerwen te bevorderen, vooral voor de jeugd. Inmiddels is drumfanfare Jong Leven uitgegroeid tot een gezelschap dat op hoog muzikaal niveau speelt en bestaat zij uit een gemengd gezelschap van jong én oud. Jong Leven is dan ook niet meer weg te denken uit de gemeente Nuenen c.a., en dan met name Gerwen en Nederwetten.

Tiny de Greef was een van de medeoprichters van Drumfanfare Jong Leven. Hij is ruim 40 jaar bestuurslid van de fanfare geweest en sinds 2000 erelid. Hij heeft een echt verenigingshart wat blijkt uit zijn actieve betrokkenheid bij andere verenigingen en instellingen zoals de Nuenense Brassband De Vooruitgang en stichting d'n Heuvel in Gerwen.

Alex Gevers begon in 1984 als trompettist bij de fanfare en verruilde dit instrument later voor de bariton. Bij de activiteiten van Drumfanfare Jong Leven is hij altijd van de partij ondanks zijn drukke bestaan als eigenaar van een kwekerij in Asten. Ook is hij voorzitter van de jubileumcommissie, iets wat hij met verve doet.