Landstede

Succesvolle conferentie Playing for Succes in Zwolle

Omdat Zwolle de primeur had voor Playing for succes: het aanbieden van onderwijsprogrammas in een voetbalstadion, vond gisteren de eerste landelijke conferentie daarover in Zwolle plaats. In het FC Zwolle stadion kwamen betrokkenen uit binnen- en buitenland bijeen.

Namens de organisatie in Engeland, sprak de Directeur Generaal van het ministerie van Onderwijs mevrouw Lazeroms haar waardering uit en zegde ook voor 2009-2010 haar steun toe voor de landelijke uitrol. Een verrassing was dat kenniscentrum Calibris aan Playing for succes de status van Erkend leerbedrijf verleende, waardoor ook studenten vanuit verschillende opleidingen er hun stage kunnen invullen.

Een drietal workshops werden verzorgd door centrummanagers van Engelse leercentra, met name van Tottenham Hotspurs, West ham United en het Wembleystadion.

Na de zomer gaan in Zwolle drie groepen per week verder op de ingeslagen weg en starten ook projecten bij Vitesse, FC Den haag en PSV. De ruim honderd deelnemers aan de conferentie vanuit Betaald Voetbal Organisaties, onderwijs, coaches betaald voetbal, stichting Meer dan Voetbal en gemeenten vanuit heel Nederland, waren blij verrast over de ervaringen in Zwolle en spraken ook hun bewondering uit over het nieuwe stadion.