Warchild


Werkenrode School organiseerde een herdenkingbijeenkomst Bookmark and Share
8 juni 2009 - Werkenrode School is een school voor voortgezet speciaal onderwijs aan leerlingen tussen 12 en 20 jaar met een lichamelijke of meervoudige beperking en langdurig zieke leerlingen. Sinds 1987 doet de Werkenrode School mee aan het project `Adopteer een Monument', waarbij de school zorg draagt voor het onderhoud van de Canadese begraafplaats in Groesbeek. Dit project is opgezet in het kader van de dodenherdenking waarbij slachtoffers van de 2e Wereldoorlog worden herdacht. De taak van de school is om een jaarlijkse herdenkingbijeenkomst op de begraafplaats te organiseren.

Dit jaar vond de bijeenkomst plaats op 23 april. De school wilde tijdens deze dag speciale aandacht geven aan kindsoldaten over de hele wereld. De leraren maakten een heel programma rond dit thema. Alle leerlingen uit de bovenbouw hebben gebruik gemaakt van het lespakket van War Child. Op de dag zelf kwamen er mensen die zelf de oorlog hebben meegemaakt langs om te vertellen over hun ervaringen. Er waren bijvoorbeeld mensen die de 2e Wereldoorlog hebben meegemaakt, er waren ex-soldaten en voorlichter Erik Kreupeling vertelde iets over War Child. Ook werden er verschillende creatieve workshops gegeven. Leerlingen konden vlaggen maken, boetseren, gedichten schrijven of een PowerPoint presentatie maken. 's Middags was er een herdenkingsceremonie. Tijdens deze ceremonie lazen de leerlingen gedichten voor, ze zongen liedjes en maakten muziek.

Naast al deze activiteiten werd er ook geld ingezameld voor War Child. Tijdens de hele dag werd hier aandacht voor gevraagd. De leerlingen en de leraren zamelden in totaal een bedrag van EUR 600,- in! Iedereen vond het een erg indrukwekkende dag en de leerlingen waren erg betrokken. Wij vinden het super dat de Werkenrode School zich op deze manier heeft ingezet voor oorlogskinderen. Dank jullie wel hiervoor!