Politie Haaglanden

Vijf verdachten vast voor handel in verdovende middelen

Den Haag, 08-06-2009 o Met de aanhouding van vijf verdachten slaan Politie Haaglanden en het Openbaar Ministerie een slag in de strijd tegen de handel in verdovende middelen. Na een uitgebreid onderzoek hield het arrestatieteam op woensdag 3 juni vijf verdachten aan, in de leeftijd van 23 tot 37 jaar uit Leidschendam en Den Haag.

Onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) startte een rechercheteam zes weken geleden een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Gedurende dit onderzoek kwamen de rechercheurs een twee mannen en één mannen op het spoor, die in heel Den Haag harddrugs verkochten. Uiteindelijk leidde dit tot de aanhouding van in totaal zeven verdachten op 3 juni. Twee van hen werden aangehouden, omdat zij drugs kochten en werden na verhoor heengezonden. De rechter-commissaris besloot 5 juni dat de drie mannen en de vrouw die verdacht worden van handel of verwerking van harddrugs, nog veertien dagen in voorlopige hechtenis blijven.

Bij doorzoekingen in woningen en autos van de verdachten troffen de rechercheurs onder andere een grote hoeveelheid verdovende middelen aan, alsmede tientallen ponypacks (de verpakking waarin harddrugs wordt verkocht) en een aanzienlijk bedrag contant geld. In één woning vond een drugshond verdovende middelen in de schoorsteen.

Politie en het Openbaar Ministerie zetten het onderzoek naar de handel in verdovende middelen voort. Gezamenlijk wordt hard opgetreden tegen de handel in verdovende middelen.