Gemeente Vlaardingen


Zonnige jurydag in groen Vlaardingen

08 juni 2009

De vakjury van Entente Florale heeft vrijdag 5 juni een zonnige dag beleefd in verrassend groen Vlaardingen. Vlaardingen doet dit jaar mee aan de jaarlijkse nationale groencompetitie, georganiseerd door de Stichting Entente Florale. Onze stad was wedstrijdklaar en heeft een zeer goede indruk achtergelaten, zo sprak de juryvoorzitter na afloop.

Fietsen en varen
De vakjury beoordeelde hoe Vlaardingen het doet op het gebied van groen, natuur en landschap. Op het programma stonden een uitgebreide fietstocht door de stad en een korte vaartocht met de fluisterboot. Burgemeester Bruinsma ontving de juryleden in de ochtend op het stadhuis en wethouder Anny Attema (schoon, heel en fleurig) fietste de hele dag mee. Ook de Federatie Broekpolder en Stichting Boombehoud Vlaardingen waren van de partij om de jury van informatie te voorzien.

Natuurpark Holy: Vlaardings paradijsje
Een van de hoogtepunten was een bezoek aan het Natuurpark Holy waar heemfloraspecialist Ben van As de jury vertelde over het wel en wee van de flora en fauna in dit Vlaardingse paradijsje. De erfenis van het voormalige hoofd plantsoenendienst, Gerard Davidse, was volgens de juryvoorzitter bij de huidige groenmedewerkers van de gemeente in goede handen. Of de gemeente Vlaardingen nu wint of niet, van dit compliment gingen de betrokken medewerkers zeker stralen.

In Heemtuin Westwijk vertelde heemtuinspecialist Ben van As over het insectenhotel.

Uitslag bekend in oktober
Onze stad meet zich met vier andere genomineerde steden om groenste stad van Nederland te worden: Rotterdam, Steenwijkerland, Landgraaf en Noordwijk. De minister van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit maakt in oktober de uitslag bekend.

Zie meer over de Vlaardingse deelname aan Entente Florale op de website 'Het klavertje vier van Vlaardingen' (zie rechterkolom).