KNHS


Hans Peter Minderhoud straatlengte voor op concurrentie 5 juni 2009
Hans Peter Minderhoud - Ucelli T

DE STEEG (KNHS) - Het KNHS Kampioenschap Lichte Tour is met een straatlengte verschil gewonnen door Hans Peter Minderhoud (Harskamp), met de imponerende Freebird Ucelli T. Eigenlijk kon alleen Hans Peter zelf met de hengst Florencio zichzelf volgen, maar een ruiter mag in de finalewedstrijd maar één paard starten en dus koos Minderhoud voor Ucelli T, met wie hij alle drie de wedstrijden in dit kampioenschap winnend afsloot.

Ook in de Kür, het derde onderdeel in dit kampioenschap, toonde de lichtvoetige Freebird Ucelli T zich van zijn beste zijde. Met een score van 79.92% bouwde de combinatie hun reeds imposante voorsprong tot een ruime straatlengte uit. Nergens maakte de pas achtjarige ruin een foutje. Perfect aan de hulpen, exact passend op de muziek, werkten zij zich als was het fluitend door hun Kür.
Richelle ter Haak (Den Ilp), die via een zesde plek op woensdag en een vierde plaats op donderdag zich van een plekje in de finale had verzekerd, zette haar opmars voort door in deze finale als tweede te eindigen. De achtervolging op de kop van het klassement was door de charmante combinatie net te laat ingezet, want ze eindigden met een vierde plek in de eindstand naast het fictieve ereschavot. Tommie Visser (Vijfhuizen), die in Santo Domingo een heel fijn paard heeft, was in alle drie de wedstrijden in de top drie te vinden en hij eindigde daardoor op de tweede plaats in de eindstand. Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) kon haar vorm van de eerste twee wedstrijden in de Kür net niet vasthouden en eindigde als vierde, waardoor zij wel nog net het brons kon binnenhalen.

Tijdens de huldiging van de eerste drie combinaties in KNHS Kampioenschappen en de Nederlandse Kampioenschappen dressuur is er al sinds mensenheugenis een ereschavot en zijn er medailles. Nu was er slechts een oranje sjerp voor Freebird Ucelli T en een bosje bloemen voor Hans Peter. De weinig indrukwekkende huldiging was een te karige beloning voor de prestaties van deze drie combinaties. Wel mocht Minderhoud op aanwijzingen van de ringmeester drie maal een ereronde rijden en daarvoor werd hij gelukkig wel beloond met een klaterend applaus.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.outdoorgelderland.nl

Uitslag 3e wedstrijd KNHS Kampioenschap Lichte Tour:


1) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) - Freebird Ucelli T (Olivi x Gribaldi) - 79.916%

2) Richelle ter Haak (Den Ilp) - Lest Best V (Damiro x Ghill Manor xx)
- 74.083%

3) Tommie Visser (Vijfhuizen) - Santo Domingo (Krack C x Ferro) - 73.666%

4) Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) - Hunter Douglas Rhapsody (Lancet x Rubinstein) - 71.583%

5) Thamar Zweistra (Schore) - Hexagon's Truppa (Rubiquil x Renaldo) - 71.500%

Eindstand KNHS Kampioenschap dressuur Lichte Tour:


1) Hans Peter Minderhoud - Freebird Ucelli T - 229.040
2) Tommie Visser - Santo Domingo - 215.159

3) Imke Schellekens-Bartels - Hunter Douglas Rhapsody - 214.565

Foto Hans Peter Minderhoud met Ucelli T door: www.melissen.net