Politie Haaglanden

Kom bij de politie

Extra persbericht 5 juni

Delft, 05-06-2009

Integrale handhavingsactie op woonwagenkamp
Delft - Woensdag 3 juni vond een combinatie van een strafrechtelijke- en een integrale handhavingsactie plaats op het woonwagenkamp aan de Rotterdamseweg en de Lau Mazirelweg te Delft.

Onder leiding van het Openbaar Minsterie stelde Politie Haaglanden en externe partners zoals Eneco, gemeente Delft en de Belastingdienst een onderzoek op het kamp in. De strafrechtelijk actie vond plaats in het kader van verdenkingen met betrekking tot witwassen, diefstal en of verduistering en omkatten van voertuigen.
Bij de gezamelijke actie hield de politie in totaal drie verdachten aan. Aansluitend werd onder leiding van de rechter-commissaris een doorzoeking gestart in twee woonwagens, een loods en een kantoor. Hierbij werden dozen vol goederen, administratie en een gestolen bromfiets in beslag genomen. Met het oog op ontneming van wederrechtelijk voordeel is er ook conservatoir beslag gelegd op een van de twee woonwagens.

Tegelijkertijd heeft de afdeling Bouwen en Wonen van de gemeente Delft alle bouwwerken op het kamp geschouwd. Hierbij werd een tiental illegale bouwwerken aangetroffen. De gemeente zal hiertegen een bestuursrechtelijke actie starten. Tenslotte heeft Eneco de energie van twee woonwagens afgesloten in verband met betalingschuld.

Eén verdachte is inmiddels in vrijheid gesteld. De twee anderen verdachten (40 en 43 jaar) zijn vrijdag 5 juni voorgeleid voor de rechter-commissaris en moeten nog veertien dagen in voorlopige hechtenis blijven.