Politie Limburg-Noord

Grote controle door gezamenlijke overheidsdiensten in Venlo


Datum: 5-06-2009
Tijd bericht: 14:06
Plaats: Venlo
Bij een grote controle in Venlo heeft de politie donderdag tussen 15.00 uur en 22.00 uur 97 verbalen geschreven voor veel verschillende overtredingen. De controle werd met 60 medewerkers uitgevoerd door Nederlandse en Duitse politie, Koninklijke Marechaussee, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Inspectie verkeer en waterstaat en de belastingdienst.

De politie controleerde op alle voorkomende zaken, van gedragingen van weggebruikers tot technische zaken van voertuigen en overige overtredingen. Door de belastingdienst werd beslag gelegd op acht auto's, waarvan er vijf werden afgevoerd in verband met een belastingschuld. De hoogste schuld was 21.000 euro.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat controleerde vijf bussen, waarvan er twee in overtreding van de rijtijdenwet bleken. In totaal werd hiervoor een boete uitgeschreven van 770 euro en beide chauffeurs kregen een rijverbod. Ook werden 12 taxi's gecontroleerd. De resultaten waren als volgt: 1 x PV taximeter a 480 euro; 1 x waarschuwing taximeter; 1 x PV voor het niet juist gebruiken van de werkmap waarbij de arbeidstijdenregistratie niet ingevuld was.Het boetebedrga hiervoor was 505 euro. 1 x voor het ontbreken van een chauffeurspas, goed voor een boete van 200 euro en nogmaals een waarschuwing voor een onjuist gebruik van een chauffeursmap.

De resultaten van de controle door de politie op allerlei overtredingen van gedragingen of voertuiggebreken was als volgt:
1 x APK 90 euro
35 gordel 90 euro

2 WAM 330 euro
2 openstaande boetes samen ongeveer 270 euro

3 x vrijwillige afstand van minder dan 5 gram soft drugs 3 x kentekenplaat niet zichtbaar 90 euro
19 x geen rijbewijs bij zich60 euro
11 x kale banden90 euro

1 x geen buitenspiegel 90 euro

1 x foutieve verlichting90 euro

2 x bellen 150 euro

1 x aanhouding geen identiteit en bezit soft drugs
1 x wet ID

3 x vreemdelingen wet

1 x geen geluiddichte uitlaat

1 x ontbreken losbreekreminrichting

2 x geen kinderzitje 180 euro

2 x geen geldig rijbewijs

1 x snelheidsovertreding

2 x verboden in te rijden60 euro

1 x brandstofsysteem niet goed bevestigd 150 euro
1 x foutief pakeren.

1 x tonen voorbumper.

Deze controle werd opgezet door de politie om de samenwerking tussen de verschillende disciplines uit te bouwen en te versterken. Het oogpunt van de opzet was een zo breed mogelijke aanpak van alle soorten van overtredingen. De controle werd georganiseerd vanuit de basiseenheid Venlo-oost en uitgevoerd door medewerkers Venlo Oost en Venlo- Centrum, motorrijders vanuit de politie van de basiseenheid Helden en Tegelen, de Koninklijke Marechaussee, de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Inspectie verkeer en waterstaat, de belastingdienst en met Duitse collega's. Er werd post gevat op de Kaldenkerkerweg en Nijmeegseweg in Venlo en de Rijksweg in Arcen.