Essent


---

Essent neemt belang in Kemkens B.V.

5 juni 2009. Essent Retail Services (ERS) gaat voor 49% participeren in de service- en installatiebedrijven van Kemkens B.V. Dat kwamen beide bedrijven onlangs overeen. Beide partijen krijgen hiermee gelijkwaardige zeggenschap. De overeenkomst wordt 1 juli aanstaande formeel ondertekend. De afspraak past geheel binnen de participatieformule van ERS.

Als onderdeel van de strategie om in geheel Nederland meer service te kunnen bieden aan energieklanten van Essent worden servicebedrijven toegevoegd aan de huidige ERS-bedrijven. De totale omzet van de ERS-bedrijven bedraagt na `closing' 150 miljoen euro met een totaal personeelsbestand van 1.000 medewerkers.

Over Kemkens B.V.

Kemkens B.V. is een familiebedrijf, actief in de verhuur-, service- en installatiebranche in met name de provincies Noord-Brabant en Gelderland. De relatie tussen Kemkens en Essent bestaat al vele jaren. Kemkens is sinds 2001 franchisenemer "samen met Essent" en heeft zich bewezen als een betrouwbare, goedwerkende relatie.

Toetsing door de NMA

Het voorstel tot deelname wordt op dit moment getoetst door de NMA, waarna de finale afwikkeling in de zomer van 2009 zal plaatsvinden.

Over Essent Retail Services

Essent Retail Services (ERS) is onderdeel van de business unit Toegevoegde Waarde Diensten van Essent. ERS is franchisegever en aandeelhouder van zes serviceorganisaties (waaronder Kemkens B.V.) die met name gericht zijn op advisering, verkoop, verhuur, lease en onderhoud van CV- en HR verwarmingsketels. ERS is in de franchiseformule verantwoordelijk voor het beheer van de formule, centrale inkoop, coördinatie van de centrale marketingactiviteiten en productontwikkeling.