NMBS

Opening van een nieuw fietspunt in Brussel

26/05/2009

Brussel-Centraal: een nieuw fietspunt, uitgebaat door vzw CyCLO

De NMBS-Holding zet haar doelgerichte beleid ten gunste van fietsgebruikers verder, met de opening (vanaf de 2de juni) van een nieuw fietspunt in Brussel-Centraal (plaats voor 178 fietsen). Een bijkomende dienst die een perfecte illustratie vormt van de rol van het station op het vlak van de mobiliteit maar ook als het hart van de stedelijke intermodaliteit. Het fietspunt van Brussel-Centraal, dat wordt uitgebaat door vzw CyCLO, voegt zich bij het bestaande fietspunt in Brussel-Noord. Volgende etappe: Brussel-Luxemburg !

Om het onthaal van fietsen in het station te verbeteren, richt de NMBS-Holding sinds
2007 (in samenwerking met federale en gewestelijke overheden) zogenaamde fietspunten in in de stations, die worden uitgebaat door sociale economie-organisaties. Ze hebben verschillende functies: bewaakte stalling, onderhoud, fietsenverhuur en zelfs herstelwerkplaats.

Het nieuwste voorbeeld hiervan is de volgende opening (2^ juni) van een nieuw fietspunt in het station Brussel-Centraal (uitgang Magdalena), uitgebaat door vzw CyCLO, een sociale economie-organisatie die het stimuleren van het fietsgebruik in de hoofdstad als belangrijkste doelstelling heeft. Volgende etappe: de opening van een fietspunt (ook uitgebaat door vzw CyCLO) in het station Brussel-Luxemburg. Tegen eind 2009 zullen er in totaal 23 fietspunten in dienst zijn in ons land. En in 2010 zullen nog 15 bijkomende fietspunten worden geopend.

Meer dan ooit wil de NMBS-Holding haar belangrijkste stations een hoofdrol laten spelen in de stedelijke intermodaliteit en er levendige centra van maken waar voetgangers, fietsers, treingebruikers en automobilisten elkaar ontmoeten.