NEN


Informatiebijeenkomst over franchisingnorm op 5 juni

donderdag 23 april 2009, 14:45

NEN organiseert op vrijdag 5 juni 2009 van 9.30 tot 12.00 uur in Delft een informatiebijeenkomst over franchising. Tijdens deze bijeenkomst worden de marktpartijen geïnformeerd over het Europese initiatief om een franchisingnorm te ontwikkelen. Ook wordt nadere uitleg gegeven over het normalisatieproces.

Het voorstel is om met de Europese norm een richtlijn te bieden voor zowel de franchisegever als de franchisenemer. Onderdeel van de norm is een uitleg van termen en definities. Ook zal de norm een raamwerk en mogelijke invulling bieden voor een handboek, business plan, educatie, training, distributie, marketing, financiën, kwaliteitscontrole, winstregelingen en contracten. Daarnaast kan het Europese karakter van de norm verdere internationalisering bevorderen. Er bestaat een Europese Erecode waar franchise-ondernemers aan moeten voldoen. De norm is niet bedoeld als vervanging van deze ethische code, maar biedt een raamwerk voor de verschillende (praktische) aspecten die onderdeel zijn van franchising. Het kan daardoor gezien worden als een praktische richtlijn, die transparantie biedt en invulling geeft aan de taken en verantwoordelijkheden van franchisegevers en -nemers.

Aanmelden
NEN nodigt alle belanghebbenden en/of organisaties uit voor deelname aan de gratis informatiebijeenkomst. U kunt zich zowel per e-mail als telefonisch aanmelden bij de afdeling NEN-Business Development via businessdevelopment@nen.nl of via telefoonnummer (015) 2 690 257. Kijk voor meer informatie ook op www.nen.nl.