Martinair


29-05-2009 Verdere stappen samenwerking KLM - Martinair

Schiphol Airport, 29 mei 2009 - Per 1 juni brengt Martinair haar werkzaamheden van passenger services, inflight services en sleepdienst, onder bij KLM. Hiermee worden kostenvoordelen gerealiseerd voor Martinair en op Groepsniveau. De stroomlijning van de werkzaamheden zorgt verder voor een verhoging van de efficiency.
Sinds 31 december 2008 is KLM 100% eigenaar van Martinair. Hiermee kwamen synergie- en schaalvoordelen binnen bereik. Deze worden nu verder geconcretiseerd.
De werkzaamheden van passenger services bestaan uit de gehele begeleiding van passagiers op de luchthaven, van incheck tot aan boarding inclusief de bagage afhandeling. Voortaan zullen Martinair passagiers aan de goede zorgen van KLM collega's worden toevertrouwd. Hiermee komen er voor de Martinair passagiers ook extra services binnen bereik zoals het gebruik van self service incheckautomaten.
Inflight services verzorgt de catering en services aan boord van de Martinair toestellen. Dit wordt nu ondergebracht bij KCS, KLM Catering Services. Het slepen van vliegtuigen zal ook voortaan door KLM worden uitgevoerd.
Vrijwel alle betrokken medewerkers volgen het werk en treden in dienst bij KLM. Een aantal medewerkers heeft gebruik gemaakt van een vrijwillige vertrekregeling. Velen van hen werken al jaren bij Martinair en zijn zeer betrokken. De collega's van passenger services waren jarenlang het 'rode' visitekaartje voor alle passagiers aan het begin van hun vakantie.
Martinair is alle collega's zeer dankbaar voor hun jarenlange loyale inzet en ook hun begrip voor de stappen die nu worden gezet. Martinair besteedt alle aandacht om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen, zowel voor de collega's als de passagiers.