FloraHolland


Bernard Oosterom voorgedragen als voorzitter FloraHolland

FLORAHOLLAND, 4 juni 2009 (persbericht) - Bernard Oosterom is de beoogd opvolger van Gerrit Ravensbergen als bestuursvoorzitter van FloraHolland. Op voorstel van een vertrouwenscommissie heeft het bestuur hem op 3 juni voor deze functie voorgedragen. De Algemene Ledenvergadering van 10 december 2009 moet deze voordracht nog bekrachtigen. De bestuurswisseling wordt vervolgens van kracht op 11 december 2009, als de huidige voorzitter Gerrit Ravensbergen aftreedt.

Bernard Oosterom (48 jaar, mede-eigenaar/directeur van potplantenkwekerij Sjaloom in Waddinxveen) heeft ruime bestuurlijke ervaring binnen de veilingcoöperatie. Sinds 1 januari 2008 is hij vice-voorzitter van FloraHolland. Eerder was hij bestuurslid, vice-voorzitter en voorzitter van Bloemenveiling Aalsmeer. Oosteroms voordracht wordt breed gedragen binnen het bestuur van FloraHolland.

Op voorstel van de vertrouwenscommissie en in lijn met wat daarover in het fusieproces was vastgelegd, gaat het dagelijks bestuur van FloraHolland terug van vier naar drie personen. Naast Oosterom nemen Erik Persoon (vice-voorzitter) en Mariëlle Ammerlaan (secretaris-penningmeester) daarin zitting.