Politie Amsterdam-Amstelland

CARRIEREKRANT POLITIE IN HELE REGIO BEZORGD (04-06-2009)

Carrierekrant politie Amsterdam-Amstelland Deze week valt bij alle bewoners in de regio de carrièrekrant van de politie Amsterdam-Amstelland op de mat. In de krant, die in een oplage van 400.000 huis-aan-huis wordt verspreid, vertellen verschillende medewerkers van het korps wat hun werk inhoudt. Mensen die aan de slag willen als agent op straat, in een functie achter de schermen of als vrijwilliger een steentje willen bijdragen, lezen in de krant hoe zij kunnen solliciteren.

De krant wordt uitgegeven in het kader van de wervingscampagne die precies een jaar geleden startte. In de campagne stelt de politie niet zichzelf centraal, maar de burgers die haar nodig hebben. Er is gebruik gemaakt van echte inwoners van Amsterdam-Amstelland, met échte verhalen. Met de wervingscampagne wil het korps de instroom van nieuwe collega's stimuleren en de diversiteit nog verder verhogen. Het afgelopen jaar bleek de campagne al succesvol. Alle beschikbare opleidingsplaatsen op de politieschool werden moeiteloos gevuld en van alle overheidsorganisaties heeft het korps het hoogste diversiteitspercentage. Het korps blijft echter ambitieus en legt de lat voor diversiteit hoog.

Het korps hecht grote waarde aan een zo divers mogelijk samengesteld personeelsbestand, om te weten en te begrijpen wat er in de regio speelt. Iedere situatie vraagt om zijn eigen benadering. Om dan doelgericht te kunnen werken, is het een vereiste om in goed contact te staan met verschillende gemeenschappen in de samenleving.

Om deze wens kracht bij te zetten, worden de eerste exemplaren van de carrièrekrant donderdagmiddag om 13.00 uur door hoofdcommissaris Bernard Welten symbolisch uitgereikt aan jongeren en de imam in de Al Oumma moskee in Amsterdam Slotervaart. Samen met de Unie van Marokkaanse Moskeeën Amsterdam en Omstreken (UMMAO) heeft de politie een ronde tafelgesprek georganiseerd waarin de hoofdcommissaris, jongeren en sleutelfiguren uit de gemeenschap met elkaar in gesprek gaan over politiewerk en vooroordelen daarover.

>> Bekijk de Carrièrekrant


____________________