Senternovem

04-06-2009 | SenterNovem en Energiecentrum MKB sluiten convenant

SenterNovem gaat structureel samenwerken met het Energiecentrum MKB. Op woensdag 13 mei tekenden de partijen de overeenkomst. Net als SenterNovem is het Energiecentrum MKB bezig met advisering en het aanbieden van tools. Directeur Martin Kloet: "We versterken elkaar. Eén voorbeeld: SenterNovem ziet snel nieuwe trends. Met die actuele kennis gaan wij een sector gericht benaderen. Onze kracht: info vertalen naar MKB-niveau."

Vertalen
Zo'n vertaling is essentieel. SenterNovem en het Energiecentrum hebben beide veel contacten met de branches. Sandra de Reus van SenterNovem: "Met hulp van het Energiecentrum komt onze expertise bij het MKB terecht." Martin Kloet: "Samen maken we 'grote' kennis bruikbaar voor de bakker en de fietsenmaker. Vervolgens hopen we op een sneeuwbaleffect. De beste ambassadeur voor een nieuwe maatregel is het collega-bedrijf een paar straten verder."

Het convenant sluit aan bij het Duurzaamheidsakkoord voor het MKB. Dit moet zorgen voor de intensivering van duurzame maatregelen. Beoogde doelen zijn bijvoorbeeld: in 2020 20% CO2-reductie en 20% duurzaam opgewekte energie. Daarnaast is er een energiebesparingstrap: tot 2020 moet het MKB elk jaar weer 2% energie-efficiency realiseren.

Kennisuitwisseling naar 2 kanten
Het bundelen van de krachten van SenterNovem en het Energiecentrum biedt voordelen voor ondernemers:

* Meer en doelgerichtere faciliteringsmogelijkheden voor het MKB. De kennis die SenterNovem ontwikkelt, vindt via het Energiecentrum sneller zijn weg naar het MKB.

* En omgekeerd: signalen uit het MKB worden sneller opgepikt en vertaald in gezamenlijke beleidsadvisering richting Rijk.

Sandra de Reus: "We vullen al onze gezamenlijke doelen en activiteiten concreet in. Zo krijgt ons convenant echt body."

Meer informatie?
www.energiecentrum.nl