Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.50 uur

Utrecht, 04-06-2009

Agent bij geluidsoverlast geslagen

NIEUWEGEIN Een agent werd op woensdagavond 3 juni na een melding van geluidsoverlast beledigd en geslagen. De verdachte werd aangehouden.

Rond 19.40 uur kreeg de politie de melding van geluidsoverlast op het Wenckebachplantsoen. Een agent ging ter plaatse en werd daar aangesproken door een flatbewoner. Hij verklaarde al anderhalf uur geluidsoverlast van zijn buurvrouw te hebben en dat het nu net 5 minuten stil was.

De agent ging naar de 32-jarige buurvrouw. Hij sprak in haar woning met haar en legde de klachten neer. Nadat het gesprek was afgelopen, verliet de agent het appartement. Hij zag dat de vrouw hem plotseling op de galerij voorbij rende, op de deur van de klager begon te bonzen en daarbij onverstaanbare dingen schreeuwde. De agent probeerde haar tot kalmte te manen, maar dat had weinig effect. Daarop ging hij tussen haar en de deur staan. De vrouw gaf hem vervolgens een klap in het gezicht en gooide een schaaltje met etenswaar met sap in zijn gezicht. Daarop hield de agent haar aan, waarbij zij zich hevig verzette en met de nodige moeite moest worden geboeid. Inmiddels was er een andere politie-eenheid ter plaatse gekomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau, is ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld. De agent deed aangifte van belediging en mishandeling. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fiets gestolen en terug

NIEUWEGEIN Een fiets die aan het eind van woensdagmiddag 3 juni werd gestolen, was aan het begin van de avond al weer terug bij zijn eigenaresse.

Rond 16.55 uur ontdekte een Nieuwegeinse vrouw dat haar fiets op het Muntplein was gestolen. Op beelden van een bewakingscamera was te zien dat twee jongens de fiets rond 16.50 uur hadden gestolen.

Rond 19.00 uur zag een beveiliger van het winkelcentrum een jongen met de gestolen fiets op het Muntplein rijden. De jongen zette de fiets tegen een muur. De beveiliger pakte de fiets en stelde die veilig in een winkel. De verdachte ging er te voet vandoor. De Nieuwegeinse eigenaresse werd vervolgens met haar eigendom verenigd.

Hennepkwekerij

NIEUWEGEIN De politie heeft op woensdag 3 juni een hennepkwekerij opgerold.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie stelden agenten rond 11.00 uur een onderzoek in een woning aan de Naarderveste in. Daarbij troffen zij een hennepkwekerij met ruim 160 planten aan. De planten en kweekapparatuur werden in beslag genomen. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. Er waren geen mensen in het pand aanwezig. De politie stelt een onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij in.